Kakvo obaveštenje su dobili roditelji iz "Ribnikara"? 1Foto: Beta/Branislav Božić

Aktivna psihosocijalna podrška za sve koji ne žele da primaju usluge psihosocijalne podrške unutar škole „Vladislav Ribnikar“ biće nastavljena u Dadovu, saopšeno je roditeljima učenika te škole.

„Nije poteban uput ili termin zakazivanja, samo je dovoljno da ponesete đačku knjižicu ili ličnu kartu. Psihosocijalna podrška podrazumeva razgovore sa psiholozima. Otvoreno je za svu decu, roditelje i nastavnike“, navodi se u obaveštenju Saveta roditelja ove osmoletke koje su dobili ostali roditelji, a u koje je Danas imao uvid.

Savet je obavestio roditelje i o odluci Vlade da se školska godina završi 6. juna za sve učenike.

„Po jučerašnjoj najavi i nakon sastanka sa državnim timom, prenosimo vam odluku Vlade Srbije da se školska godina, u smislu realizacije redovne nastave, završi 6. juna u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije, zbog tragedija koje su duboko pogodile čitavo društvo. Ostale aktivnosti obrazovno-vaspitnog rada u osnovnim i srednjim školama, mogu da se ostvaruju od završetka školske godine, 6. juna, sve do 20. juna, što podrazumeva da će se sprovoditi dopunska, dodatna i pripremna nastava, nastava u prirodi, kao i drugi oblici obrazovno-vaspitnog rada za sve koji to žele“, navodi se u obaveštenju.

Ističe se da će se „u školama do 20. juna raditi na razvoju socijalnih i emocionalnih veština učenika, čiji će razvoj nastavnici i stručni saradnici podsticati kroz različite aktivnosti na teme tolerancije, empatije, timskog rada, kreativnosti, samokontrole, optimizma, poštenja i zahvalnosti“, kao i da će svi učenici koji nisu zadovoljni svojim uspehom, dobiti priliku da do 20. juna poprave ocene na lični zahtev.

Roditelji su takođe informisani da će „Vladislav Ribnikar“ ostati škola. Ona će biti rekonstruisana i tokom procesa rekonstrukcije biće izgrađen memorijalni deo u znak sećanja na decu i čuvara Dragana, koji su stradali u tragediji 3. maja.

„Nakon obavljenog vanrednog inspekcijskog nadzora u školi „Vladislav Ribnikar“, potvrđena su saznanja Centra za socijalni rad, Ministarstva prosvete i Ministarstva za brigu o porodici, da u školi nije bilo vršnjačkog nasilja u odnosu na maloletnog K.K„, navodi se u obaveštenju roditeljima.

Dodaje se da će detalje realizacije zaključivanja ocena i rada u školi nakon 6. juna roditelji dobiti od odeljenskih starešina u najkraćem roku.

„Imajući u vidu sve kroz šta smo prošli svi zajedno, Savet roditelja duboko veruje da je ovo kompromisno rešenje najbolje za decu, nastavnike, školu i nas roditelje“, piše u obaveštenju koje je stiglo od Saveta roditelja „Ribnikar“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari