Vlada Srbije saopštila da nije bilo vršnjačkog nasilja prema dečaku osumnjičenom za masovno ubistvo 1foto FoNet Marko Dragoslavić

Nakon obavljenog vanrednog inspekcijskog nadzora u Oglednoj osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, potvrđena su saznanja Centra za socijalni rad, Ministarstva prosvete i Ministarstva za brigu o porodici, da u ovoj školi nije bilo vršnjačkog nasilja u odnosu na maloletnog K.K, saopšteno je iz Vlade Srbije.

„Upravo zato molimo sve medije da se prema ovoj informaciji odnose sa dužnom pažnjom i da ne objavljuju neproverene i nepotvrđene informacije, jer se time nastavlja proces traumatizacije dece i roditelja“, poručila je Vlada Srbije.

Iz Vlade Srbije su zahvalili roditeljima, nastavnicima i svim zaposlenima u obrazovnom sistemu na razumevanju i podršci.

Aktivna psihosocijalna podrška za sve koji ne žele da primaju usluge psihosocijalne podrške unutar škole „Vladislav Ribnikar“ biće nastavljena u Dadovu, saopšeno je roditeljima učenika te škole.

„Nije poteban uput ili termin zakazivanja, samo je dovoljno da ponesete đačku knjižicu ili ličnu kartu. Psihosocijalna podrška podrazumeva razgovore sa psiholozima. Otvoreno je za svu decu, roditelje i nastavnike“, navodi se u obaveštenju Saveta roditelja ove osmoletke koje su dobili ostali roditelji, a u koje je Danas imao uvid.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari