Kampanja za doniranje stipendija studentima i đacima bez roditeljskog staranja 1Foto: S. Župljanin

Novopazarska organizacija „Svetionik“ pokrenula je kampanju „Doniraj stipendiju“ za studente i učenike srednjih škola bez roditeljskog staranja i iz siromašnih porodica.

To udruženje više od 10 godina obezbeđuje stipendije za studente i srednjoškolce iz ovog i drugih sandžačkih gradova.

„Svetionik“ je, do sada, godišnje obezbeđivao po 60 hiljada dinara za 450 stipendista.

Ove godine za dobijanje ove pomoći prijavilo se više od 500 mladih bez roditeljskog staranja i iz porodica lošeg materijalnog stanja.

Organizacija „Svetionik“ nije u prilici da za sve kandidate obezbedi novčanu pomoć, pa je zbog toga i pokrenuta kampanja „Doniraj stpendiju“.

Očekuju da će se, osim dosadašnjih donatora – privrednika i pojedinaca, akciji priključiti i novi dobrotvori.

– Pred našom komisijom je težak zadatak. Većina kandidata ispunjava uslove da dobije stipendiju. To su sve vredna i pametna deca i teško nam je da ih odbijemo, ali u nedostatku novca mi nismo u mogućnosti da svima obezbedimo stipendiju – naglašava predsednik ove nevladine organizacije Mirza Aličković.

Ističe da organizovanjem kampanje „žele mladima da pokažu da cene njihove uspehe i da se znanje i upornost isplate“.

Aličković kaže da će, i ovog puta, posebno voditi računa i osocijalnom položaju porodica iz kojih su stipendisti, ali i da se akcijom „stipendistima ne pruža samo finansijska pomoć, već im se obezbeđuje i neformalno obrazovanje kroz organizovanje brojnih seminara, predavanja, tribina, radionica i okrzglih stolova na kojima će učestvovati stručnjaci iz zemlje i regiona“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari