Kancelarija za KiM angažovala advokata koji će zastupati Srbina uhapšenog na prelazu Merdare 1Foto: RTK (arhiva)

Kancelarija za Kosovo i Metohiju angažovala je advokata koji će zastupati Srbina Momira Pantića, uhapšenog juče na prelazu Merdare zbog optužbi za navodne ratne zločine, saopšteno je danas.

Advokat je u kontaktu s Pantićevom porodicom, a prema njegovim informacijama, danas se očekuje i saslušanje Pantića, navodi se u saopštenju Kancelarije.

Kosovska policije uhapsila je juče na prelazu Merdare Srbina Momira Pantića, interno raseljenog sa Kosova i Metohije koji je iz Istoka raseljena u Mladenovac.
On je juče trebalo da na Merdaru preuzme dokumentaciju u vezi sa pitanjem svoje imovine u Istoku, ali je umesto toga uhapšen i odveden u Prištinu.

„Po oprobanom mehanizmu zastrašivanja, Priština hapsi Srbe pod izgovorom za navodni ratni zločin i unapred im presuđuje“, navodi Kancelarija uz ocenu da se na taj način šalje nedvosmislena poruka Srbima da nisu „ni dobrodošli ni poželjni“ na svjoj vekovnoj imovini.

Metohija je danas „gotovo potpuno etnički očišćena od Srba, a preostalim Srbima ili povratnicima se pale i obijaju kuće, oni se hapse i zastrašuju na svaki mogući način“, ističe u saopštenju Kancelarija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari