Kancelarija za KiM: Bačena bomba na porodičnu kuću Srbina u selu Mogila 1Kosovska policija Foto: N1 (arhiva)

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da je na porodičnu kuću Zorana Jovanovića u selu Mogila, u opštini Vitina, noćas bačena ručna bomba koja, kako se navodi, pukom srećom nije eksplodirala.

U saopštenju Kancelarija je dodala da je Jovanović noćas oko ponoći čuo udarac o prozor i pomislio da je reč o kamenu, ali je jutros primetio eksplozivnu napravu u dvorištu.

„Nema sumnje da je ovaj napad izveden sa ciljem da se Zoran i njegova porodica zaplaše i oteraju sa kućnog praga, a da je bomba eksploditala incident je mogao da ima fatalne posledice“, ocenila je Kancelarija.

Zoran Jovanović, u ovom etnički mešovitom selu, okružen Albancima, živi sa suprugom i dvoje dece, a noćašnji događaji uneli su ogroman strah i nemir u porodicu, koja je već bila meti napada

Slučaj je prijavljen policiji, navela je Kancelarija i istakla da je krajnje vreme da predstavnici međunarodne zajednice ovakve incidente, koji su mogli biti kobni, shvate kao najozbiljnije pretnje i deluju u skladu sa tim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari