Kancelarija za KiM: Na Spomeniku ubijenim i kidnapovanim Srbima u Velikoj Hoči pocepana i skinuta zastava Srbije 1Foto: Kancelarija za KiM

Na Spomeniku ubijenim i kidnapovanim Srbima u Velikoj Hoči pocepana je i odnesena zastava Srbije, u noći između subote i nedelje, ali su predstavnici Privremenog organa opštine Orahovac odmah postavili novu trobojku, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kako je navela Kancelarija za KiM, ovo nije prvi put da ekstremisti skrnave spomenik u Velikoj Hoči, novembra prošle godine polomljen je krst, srušen jarbol i ukradena zastava sa ovog znamenja koje je podignuto u spomen na 84 nevino stradalih Srba sa teritorije ove opštine tokom 1998. i 1999. godine.

„Nema sumnje da ovakvi sramotni incidenti imaju svoje uporište u antisrpskim izjavama i postupcima političara iz Prištine koji nemaju poštovanja ni trunke civilizacijskog odnosa ni prema Srbima koji su ostali da žive na Кosovu i Metohiji, a mira ne daju ni mrtvim Srbima, čiji se grobovi i spomenici učestalo vandalizuju“, upozorava se u današnjem saopšetnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari