Kancelarija za Kosovo i Metohiju: Dva nova napada na povratničke porodice na Kosovu 1Petar Petković Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Vladina Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da su se kuće dve srpske povratničke porodice na Kosovu našle na meti napada – jedna je polivena naftom a druga obijena i iz nje je ukraden električni šporet.

Polivanje kuće naftom iz Kancelarije su ocenili kao „poseban vid zastrašivanja“.

U saopštenju se navodi da su se napadi desili na imanjima dve povratničke porodice Srba, koja se nalaze u zaseoku Ćeranovci, povratničkog sela Klobukar kod Novog Brda na Kosovu i Metohiji.

„Ovi primeri slika su i prilika realnog života Srba povratnika na teritoriji Kosova i Metohije. Ti primeri neće se naći u pismima političara iz Prištine, koje intenzivno šalju međunarodnoj javnosti“, navodi se u saopštenju.

Oni su ocenili da se napadima za koje niko ne odgovara, povratničke porodice na Kosovo i Methohiju „odvraćaju od ostanka i opstanka na svojim ognjištima“.

„Umesto da im se osiguraju osnovni uslovi za život i garantuje bezbednost, Srbima povratnicima se serijom napada šalje poruka da na teritoriji Kosova i Metohije nisu dobrodošli“, rečeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari