Karapandža: Univerzitet pobedio politiku

Ostavite komentar


  1. ako gosn Karapandža čita želim da mu zahvalim na svemu što je uradio na odbrani časti BU. Bez njega i studenata koji su blokirali rektorat od ovoga ništa ne bi bilo. Hvala vam na svemu, to je pravi patriotizam.

  2. Da je nešto dobijeno-dobijeno je. Da je Univerzitet pobedio politiku-ne verujem. Da je akademska zajednica u Srbiji pobedila-nije. Ima tu još mnogo nerešenih pitanja lažnih diploma, afera, nečasnih rabota. Šta je sa aferom Kragujevac, sa fakultetom i smerom koji je završio Nikolić, sa kompletnim diplomskim i posle diplomskim školovanjem Stefanovića, sa načinom na koji govori i koji rečnik koristi samodeklarisani odličan student Vučić? Završiti fakultet ne znači biti intelektualac. Ovaj doktorat je samo vrh ledenog brega ispod kojeg se krije čitava jedna okoštala i zatvorena struktura u kojoj se završavaju sumnjivi poslovi. Poslušajte samo kada progovore te novokomponovane diplome, koji je to nivo izražavanja, koji vokabular koriste i kakve gestikulacije i grimase prave tzv. akademci. Koliko je trebalo da se sruši samo vrh ledenog brega? Pet godina. Kada će se razrešiti ostali slučajevi-verovatno nikada, padaju u zaborav, a mnogi još nisu ni dobili značaja u medijima, dostižu ih i pretiču novi. Ima časnih akademaca, doktora nauka, naročito na tehničkim strukama, jer tamo najmanje ima politike.

  3. Ovaj covek je vise smorio, jeste da je Mali plagijator ali ovi sto su svi na suprotnoj sttrani su isti i kada dodju na vlast bice ponovo ajmo protesti i tako vec 30 god. Karapandza, covek kome je Ekonomski fakultet u Beogradu nostrifikovao diplomu astrofizike, onda je upisao s tim doktorske studije ekonomije u Barseloni pa ssda predaju na probatnom Fakultetu u Nemackoj u Vizbadenu koji je pritom mnogo puta kao i od skoro bez akreditacije.. Prodavao software sisteme dok nije doso Mali a onda kad su mu zakinuli prihod 5 godina se covek bavi jednim na Tweeteru.. Jedno je Mali i istina da je plagijator ali covek mora oprezno da prihvata svakog ko je opozicija jer smo zato i obde gde smo i vrtimo se u krug…

  4. Profesore, nisu u pitanju podele oko toga ,,najociglednijih vrednosti,, vec je nastala podela oko : za i protiv uniźavanja svega sto je srpsko, ili sto voli ,,narod,, . Zatim, oko : podrzavanje vulgarnog vokabulara, nasilnog ponasanja, unistavanja i rusenja, podrzavanja desnicarskog, fasistickog programa nekih partija…Uopste, oko nepostovanja svih institucija drzave jer su ne rade onako kako bi druga strana htela ,ect…

  5. Komisija mora da se izjasni i o Karapandzinim radovima, kako se nazadnjaci ne bi pozivali na neobjektivnost i tako pokupili jos vise poena.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.