Karlovačka gimnazija među prvima u Srbiji koja će imati besplatne higijenske uloške u toaletima 1Foto: Zorica Milosavljević

Karlovačka gimnazija je među prvim školama u Srbiji koja će uvesti besplatne higijenske uloške u toaletima, zahvaljujući Omladinskom savezu udruženja OPENS i njihovom projektu „Uključi se, pronađi rešenje“, saopštili su iz ove škole na svom Instagram nalogu.

Već petu godinu zaredom, uz podršku Gradske uprave za sport i omladinu Novog Sada, sprovodi se program participativnog budžetiranja – Uključi se, pronađi rešenje! u srednjim školama Novog Sada.

Ovo je program koji pruža mogućnost srednjoškolcima da direktno utiču na promene u svojoj školi kao sredini u kojoj provode veliki deo dana i on je otvoren za sve državne srednje škole na teritoriji grada.

Na samom početku programa, učenici formiraju timove i svaki tim predlaže po jednu ideju koja se odnosi na unapređenje njihove zajednice.

Učenički timovi su u obavezi da kreiraju ideju koja će biti izvodljiva u određenim budžetskim okvirima. Taj budžet iznosi 100.000 dinara.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari