Odbornici Skupštine opštine Kučevo na 23. redovnoj sednici usvojili su rebalans ovogodišnjeg budžeta na osnovu izmena zakonskih propisa o finansiranju lokalne samopuprave i analizom ostvarenja odluke o budžetu za period januar-avgust 2011.godine.

Većinom glasova usvojena je i odluka o formiranju komisije za kupovinu 4 hektara zemljišta za potrebe ove lokllane samouprave a na osnovu zainteresovanosti investitora,koji žele da investiraju u izgradnju proizvodnih pogona na ovom podtručju. Novim rebalansom opštinska kasa biće punija za 70 miliona dinara, čime se stvaraju uslovi da svi budžetski korisnici obavljaju svoju delatnost bez većih problema, i da se njihovo finansiranje obavlja u skladu sa odredbama Zakona o budžetskom sistemu.

-Zadnjih meseci bilo je mnogo zainteresovanih investitora za ulaganje na području naše opštine,posebno je bilo investitora iz Italije,pa je njihov uslov bio da mi kao lokalna samouprava obezebdimo lokaciju na kojoj će se graditi proizvodni pogoni. Zato smo na ovoj sednici doneli odluku o formiranju jedne komisije koja bi radila na obezbeđivanju lokacije i kupovini četiti hektara zemljišta za ove potrebe. O kojoj se investiciji radi,naši građani će biti naknadno upoznati putem sredstava javnog infosmisanja,rekao je predsednik SO Kučevo,Dragoslav Mratić.

-Kancelarija za loklani ekonomski je razvoj konkurisala kod ministartava za finansiranje određenih projekata i po tom osnovu odobreno nam je 5,6 miliona dinara za sanaciju deponije,izradu prostornog plana,nabavku kotejnera,izradu plana generalne regulacije i za manifestaciju ovogodišnjih 44. Homoljskih motiva,naglasio je načelnik odlenja za budžet i finansije opštine Kučevo,Miodrag Filipović.

U raspravi narodni poslanik i odbornik Demokratske stranke u SO Kučevo, koja je u opštini Kučevo u opoziciji, Radoslav Milovanović zamerio je da planirana sredstva za zaposlene u Opštinskoj upravi od oko 20 miliona dinara i povećanje sredstava za razvoj sporta na 15 miliona dinara trreba usmeriti za socijalna davanja,razvoj turizma i poljoprivrede. Na ovo reagovali su predsednik opštine Zoran Milekić i odbornici vladajauće koalicije Branko Kecman i Dragan Milić istakavši da planirana sredstva za rashode zaposlenih u Opštinskoj upravi nisu za povećanje zarada već je to deo obaveza od prošle godine za neplaćene doprinose i povećanja stalnih troškova i prevoza učenika. Rečeno je da se sredstva za razvoj sporta namenski koriste za finansiranje troškova fudbalskih klubova,rukometa i drugih sportova, a takođe i za plaćanje troškova održavanja pionirske škole koja radi pri Fudbalskom klub ,,Žvižd’’. Ova škola je besplatna za roditelje i koju trenutno pohađa oko 80-mališana od 5 do 12 godina starosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari