Kašiković Davčik: Zbog straha se povlačimo, ali, da li smo srećniji? 1Foto: Screenshot/N1

Ranka Kašiković Davčik, Subotičanka koja je odbila da po nalogu ide na miting SNS, prva je govorila na skupu Srbija protiv nasilja.

Nju je pomenula premijerka Ana Brnabić, koja je rekla da se pre nekoliko dana “u tajkunskim medijma” odjednom pojavilo svedočenje Ranke Kašiković Davčik, koja je zaposlenima u javnim preduzećima poručila da „ne moraju da idu na miting, jer im se ništa neće desiti.

Brnabić je istakla da je reč o ženi koja je odbila da ide na stranački skup SNS, a koja i dalje radi u Gerontološkom centru u Subotici.

Kašiković Davčik joj je odgovorila otvorenim pismom na društvenim mrežama, koje je naslovila „O Ana, tugo naših dana“, u kom je premijerki uputila pitanja zbog čega je propustila da kaže da je posle odbijanja da se pridruži stranačkom skupu trpela mobing na poslu, zbog čega je i tužila direktorku Gerontološkog centra.

Kašiković je ponovila zahteve skupa – smena svih članova REM-a, rukovodilaca RTS-a, oduzimanje nacionalnih frekvencija Pinku i Hepiju, smena ministra policija Bratislava Gašića i šefa BIA Aleksandra Vulina.

„Strah nas može naterati da se povučemo u stranu. Ali, da li smo onda srećniji?“, upitala ja Kašiković, dodajuči da su lokalni politički moćnici oni kojima se sve može, i da se tome mora stati na put.

Vesti u vezi skupa Srbija protiv nasilja možete pratiti na našem blogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari