Katarina Rebrača osuđena na dve godine i 10 meseci 1Katarina Rebrača Foto: Youtube

Nekadašnja manekenka Katarina Rebrača osuđena na dve godine i deset meseci zatvora zbog pronevere novca iz dobrotvornog fonda koji je osnovala.

Kako se navodi u saopštenju Višeg suda, u kaznu joj je uračunato vreme provedeno u pritvoru od 7. aprila do 15. novembra 2010. godine. Tako se dodaje da su osuđene i njene saradnice Mirjana Hristić i Slađana Mironija na po godinu dana zatvora. Njima je u kaznu takođe uračunato vreme provedeno u pritvoru.

„Katarini Rebrači ukinuta je mera zabrana napuštanja boravišta teritorije Srbije i naređeno je vraćanje putnih isprava“, piše u saopštenju Višeg suda.

Protiv navedene presude optužene i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od 15 dana od dana prijema pismenog otpravka presude.

Rebrača i njene saradnice su optužene da su, od marta 2006. do aprila 2010, protivpravno prisvojile 37 miliona dinara, koje su na račune Dobrotvornog fonda „Katarina Rebrača“ uplatili donatori radi edukacije i informisanja žena o prevenciji raka dojke, uglavnom, preko uplatnica „Infostana“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari