Pobeda Napretka nad Novim Pazarom u 23. kolu Superlige 2:1 ( Dimitrov 45+2 i Bojan Božović 79. za Napredak – Arsenijević 33. minut za Novi Pazar ) ostala je u senci onoga što se dešavalo na tribinama kruševačkog stadiona. Vrlo važan detalj je i onaj iz 69. minuta kada je Novom Pazaru pri rezultatu 1:1 poništen potpuno regularan pogodak Arsenijevića.


U finišu utakmice glavni arbitar Bojan Nikolić iz Kragujevca zatražio je zbog nedoličnog skandiranja da se isprazni južna tribina stadiona pod Bagdalom na kojoj se nalazilo više od 300 navijača Novog Pazara. Tom prilikom došlo je do incidenta tokom kojeg je polomljeno 449 stolica. Iz Napretka naglašavaju da su nacionalistički povici navijača Novog Pazara krenuli još u 14. minutu utakmice. Navijači Novog Pazara ukazuju da su bili isprovocirani isticanjem transparenta nekorektne sadržine i vređanjem na nacionalnoj osnovi kruševačke publike, kao i ratobornim ponašanjem redarske službe. Posle utakmice oglasio se i FK Novi Pazar saopštenjem u kojem se između ostalog kaže: ,,Novi Pazar će u narednim danima pokušati da utvrdi ko su ljudi među navijačima koji sebe nazivaju navijačima Novog Pazara, a koji su verovatno insiunirani iz raznih razloga samo ne sportskih i da li su namerno izazvali incident“.

Iako se očekivalo da će posle ovog incidenta jučerašnja utakmica, proglašena utakmicom visokog rizika, između Novog Pazara i Crvene zvezde biti odigrana bez prisustva gledalaca Disciplinska komisija FSS odlučila je da ne zatvara kapije stadiona u Novom Pazaru. To ne znači da je postupak koji se vodi protiv FK Novi Pazar završen, jer će konačna odluka o vrsti i visini kazne biti doneta tokom naredne nedelje. Vrlo je verovatno da FK Novi Pazar neće proći bez novčane kazne, a već je izrečena mera zabrane vođenja navijača Novog Pazara na svim gostovanjima do kraja prvenstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari