Kazne od 10.000 do 50.000 dinara: Apel građanima na oprez prilikom paljenja vatre 1Foto: Pixabay/Webandi

Načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Milorad Spasojević danas je apelovao da građani koji se odluče da praznik rada – Prvi maj, proslave u nekim od izletišta prilikom pripreme hrane i paljenja vatre na otvorenom budu oprezni i poštuju Zakon o zaštiti od požara.

Ako građani imaju potrebu da lože vatru na otvorenom prostoru, to mora biti u posebno obeleženim i obezbeđenim prostorima. Potrebno je doneti i vodu sa kojom se može ugasiti eventualni početni požar, kao i gorenje na mestu gde je loženo, naveo je Spasojević.

On je podsetio da je prema Zakonu o zaštiti od požara zabranjeno spaljivanje ostataka strnih useva, smeća na otvorenom prostoru i biljnih ostataka, a za kršenje tog propisa propisane su kazne od 10.000 do 50.000 dinara, dok su za pravna lica od 300.000 do 1.000.000 dinara.

On je poručio da će pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP dežurati na izletničkim mestima i da će građani moći da im se obrate za pomoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari