KBC Dragiša Mišović: Situacija sa koronom među decom sada mirna, moguća promena po polasku u školu 1Foto: Sajt KBC Dragiša Mišović

Situacija sa koronom među decom je trenutno mirnija, ali bi to moglo da se promeni za dve do tri nedelje, posle početka nove školske godine, izjavila je načelnica Dečje klinike Kliničko-bolničkog centra „Dr Dragiša Mišović“ u Beogradu dr Olivera Ostojić.

„Verovatno će za dve-tri nedelje po polasku u školu opet biti pojačana gužva jer neće biti samo kovida, već i drugh infekcija koje se vrate čim deca sednu u školske klupe“, rekla je Ostojić za današnji list Nova.

Na Dečjoj klinici te bolnice trenutno je zbrinuto 13 dece pozitivne na kovid, a doktorka navodi da je njihova klinička slika mnogo blaža u odnosu na onu od pre dva meseca.

„Imamo najviše beba starih tri ili četiri meseca, a kod njih se javljaju blagi respiratorni simptomi, curenje nosa, blago povišena temperatura, proliv. Mnogo je dece koja imaju atipične simptome“, kazala je Ostojić.

Dodala je da na Dečjoj klinici nema školske dece pozitivne na koronu i dodala da su tu uglavnom hospitalizovani mlađi od godinu dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.