Kesić: Incident je danas govoriti istinu u novinarstvu

Panel “Infotainment” na Weekend Media festivalu u Rovinju

Ostavite komentar


  1. Malo je pretenciozno prisvojiti pravo na „100% istinu“ i na „potpunu objektivnost“, zar ne? Ja priznajem da imate pravo da u to verujete, ali isto tako treba biti otvoren i za neke drugačije istine, odnosno uglove iz kojih se ista stvar, događaj ili fenomen posmatra. Mislim da toga na pomenutim medijima pomalo nedostaje. A najveća zamka je, u tom medijskom mehuru, „eho chamber – u“, kako se to zove u teoriji medija, okružen istomišljenicima i bez stvarno ostvarenog dijaloga sa oponentima, biti ubeđen da zastupaš i govoriš samo istinu. Vi ste već zauzeli stavove, u političkom ili ti javnom diskursu tzv. polaritet, i kroz tu „kritičku“ prizmu posmatrate celokupnu našu društvenu stvarnost, profilišući i svrstavajući sebe na onaj „svetli“ ili „beli“ kraj spektra medijskog prostora, nosioci vatre, prometeji. A zapravo doprinosite i učestvujete u stvaranju te strogo polarizovane, crno-bele slike naše stvarnosti i našeg društva. Istina je uvek između, u nijansama sive. A za to je potrebno malo više od „incidenta“.

  2. Apsolutno tacno je da su novinari na gotovo svim medijima postali PR-ovi vladajuce garniture.

    Dijaloga nema, rasprave nema, kritika je zabranjena a istina je uniformna i plasira se tako da odgovara ekipi na vrhu.

    Slag na torti je „kulturno-zabavni“ program koji siri prostacko- kriminalnu ideologiju poput Zadruge, Parova i ostalih emisija na Pinku i Hepiju.

  3. @ Mina
    Odavno nisam pročitao ovako dobar komentar. Skenirali ste ih potpuno, do nanočestica.

  4. Pre slanja poruke, pojavi se rečenica da često komentarišem. Nisam komentarisao sigurno 3 i više sedmica. A sigurno je zbog stavova, ne učestalosti..

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.