KFOR: Situacija na Kosovu mirna 1

Komanda KFOR ocenila je da je situacija na Kosovu mirna i stabilna, javila je prištinska štampa pozivajući se na saopštenje komande međunarodnih snaga.

Povodom izveštaja albanskih i srpskih medija o informacijama koje je KFOR navodno podelio sa srpskim vojnim vlastima, KFOR procenjuje da je situacija na Kosovu mirna i stabilna i nastavlja da osigurava bezbedno okruženje i slobodu kretanja širom teritorije Kosova, prenosi štampa saopštenje.

Prištinska štampa podseća da su mediji javili da je KFOR prošlog vikenda obavestio načelnika generalštaba Vojske Srbije generala Ljubišu Dikovića o mogućim nemirima na granici Kosova. U okviru svog mandata, KFOR održava bliske odnose i organizuje česte razmene informacija sa institucijama Kosova i Srbije, susednih zemalja i međunarodnih organizacija i u slučaju da postoji bilo kakvo upozorenje koje bi moglo da utiče na bezbednosnu situaciju KFOR je spreman da preduzme potrebne mere da obezbedi sigurnost na Kosovu u koordinaciji sa Kosovoskom policijom i EULEKS za dobrobit svih građana koji žive na Kosovu, prenosi štampa saopštenje

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari