Kikinda daje po 10.000 dinara subvencije za kupovinu bicikla 1Foto: M.P./Danas

Sto Kikinđana moći će da uz subvenciju svoga grada kupe bicikl, odlučila je lokalna smaouprava ovog grada nakon što je objavila poziv građanima da konkurišu za subvencije.

Kako su naveli, Grad Kikinda subvencionisaće kupovinu bicikala, kao ekološki prihvatljivog načina prevoza, za šta je iz budžeta izdvojeno milion dinara.

Subvencija će iznositi 10.000 dinara po biciklu a pravo da konkurišu imaju punoletni građani, koji poseduju važeću ličnu kartu sa prebivalištem na teritoriji Grada Kikinde.

Pravilo je da samo jedna osoba iz domaćinstva ima pravo da konkuriše, a kupovina je podeljena na kategoriju dečjih i bicikala za odrasle.

„Zainteresovani građani treba da preuzmu predračun od prodavca, koji bude izabran na Javnom pozivu, da popune formulare koji će biti objavljeni na internet stranici Grada Kikinde, a potom da prijavu podnesu u Uslužnom centru. Javni poziv za privredne subjekte raspisan je do petka, 23. septembra, dok će za građane biti raspisan od sledeće nedelje i trajaće 15 dana“, izjavio je za kikindske medije Stevan Iličić, član Gradskog veća zadužen za ekologiju.

Kako kaže, Gradsko veće Kikinde usvojilo je pravilnik o sufinansiranju nabavke bicikala. Uslov za privrednike je da im se ogranak ili poslovna jedinica nalaze na teritoriji Grada Kikinde, da nad njima nije pokrenut stečajni postupak ili postupak likvidacije, kao i da su izmirili dospele obaveze po osnovu javnih prihoda.

Komisija će ispitati prijave građana i da li su svi kriterijumi ispoštovani i tada će napraviti konačnu listu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari