Kikinda: Dečije Igre bez granica na bazenu u Banatskom Velikom Selu 1Foto: M.P./Danas

Na bazenima u Banatskom Velikom Selu održane su za vikend prve Igre bez granica, koje su organizovali Mesna zajednica i plivačko udruženje “BVS“, pod pokroviteljstvom grada Kikinde.

Sportska manifestacija, kako  prenosi zvanički sajt grada Kikinde kikindaonline.com. održana je u okviru obeležavanja Velikoselskih dana.

Učestvovalo je šest ekipa, čiji su članovi uzrasta od 10 do 15 godina, koji su se u šest različitih disciplina nadmetali tokom dva dana.

Prvo mesto pripalo je ekipi “Orka“, drugoplasirani su bili članovi “Orke 2“, dok je treće mesto pripalo ekipi “Plavi delfini“ iz Banatskog Velikog Sela.

“Došli smo da bismo plivali, ali su nas tada iznenadile veoma zanimljive igre i siguran sam da će naredne godine ovo biti još lepše. Baloni su nam bili najteži. Presudnu ulogu u našoj pobedi imala je sloga zato što smo svi zajedno u istom klubu i ta koordinacija nam je bila važna kako bismo se dobro razumeli“, dodao je član pobedničke ekipe, Marko Opačić.

Deca su se nadmetala u košarci, obručevima, prevoženju pilates lopti čamcima, punjenju kanti vodom i ceđenju sunđera, preplivavanju na dušecima i prenošenju balona.

“Mena zajednica i grad Kikinda dali su nam podršku, bilo je prijavljeno šest ekipa, dve ekipe su ispale u kvalifikacionom delu, dok su se četiri ekipe nadmetale u finalu. Zahvaljujemo našim prijateljima koji su dali veliki doprinos našoj prvoj sportskoj manifestaciji“, poručila je Dragana Pecarski, organizatorka.

Bazen u Banatskom Velikom Selu postoji 36 godina, a iz Saveta MZ poručuju da je za njih značajno održavanja ovakvim manifestacija posebno kada je reč o deci i sportu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari