Kikinda đacima tokom raspusta obezbedila besplatan prevoz 1Foto: M.P./Danas

Svi đaci i mladi iz naseljenih mesta oko Kikinde imaće pravo tokom letnjeg raspusta na besplatan gradski prevoz i ulazak na programe manifestacije „Kulturno leto“, najavila je lokalna samouprava ovog grada.

Da bi ostvarili pravo na besplatan prevoz, neophodno je da đaci poseduju kartica “Raspust u Kikindi“, koju učenici osnovnih i srednjih škola, kao i studenti, mogu da preuzmu u svakoj kancelariji mesne zajednice i prilikom ulaska u autobus da pokažu je vozaču ili kondukteru.

„Letnji rasput uveliko je u toku i znamo da sve naše kulturne ustanove, Turistička organizacija, kao i Sportski centar Jezero uveliko pripremaju i realizuju bogate programe sa raznim zabavnim sadržajima, tako da smo odlučili da u svim tim programima i sadržajima uživaju i naša deca sa sela, zato smo im sada omogućili besplatan prevoz“, izjavilav je, kako prenos ekikindski meidji, zamenica gradonačelnika Kikinde  Dijana Jakšić Kiurski.

Ona je podsetila da sve javne institucije pripremaju bogat kulturno-umetnički program sa radionicama, kampovima, muzičkim i sportskim manifestacijama, tako da če sa bepslatnim prevozom deci iz manjih mestasve biti pristupačnije.

Grad Kikinda inače regresira prevoz za studente u međugradskom saobraćaju u iznosu od 40 odsto, učenike osnovnih škola za prevoz u lokalu od 50 odsto, koliko je i regresirani prevoz za penzionere sa primanjima od 30.000 do 50.000 dinara.

Besplatan prevoz imaju srednjoškolci, penzioneri sa najnižim primanjima, korisnici narodne kuhinje, ratni vojni invalidi, ratni veterani, deca koja žive na selu i nalaze se u redovnom sistemu takmičenja, kao i osobe sa invaliditetom.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari