Kikinda: Promene u Gradskom veću i Narodnom pozorištu 1Foto: Kikindske

Kikindski glumac Nikola Joksimović je nakon dve i po godine mandata podneo ostavku na mesto direktora Narodnog pozorišta i odbornici će to konstatovati na sednici Skupštine grada zakazanoj za ponedeljak.

Na njegovo mesto će doći Milena Živkov iz Srpske napredne stranke, koja će na istoj sednici prvo biti razrešena funkcije u Gradskom veću, a potom imenovana za vršiteljku dužnosti direktorke pozorišta.

Nju će u Gradskom veću zameniti javnosti nepoznata Valentina Mickovski, karijerna savetnica, koja je dugo godina živela i radila u Australiji.

U odluci o prestanku funkcije Joksimoviću u Narodnom pozorištu, nema obrazloženja ostavke, niti se on tim povodom oglašavao u javnosti, a za Kikindske je kratko odgovorio da ne može više istovremeno da upravlja ustanovom i bavi se glumom, a od glume ne želi da odustane.

On je nasledio dugogodišnjeg direktora Braneta Marijanovića u aprilu 2019. godine na predlog kolektiva, ali nije izdržao na pun mandat.

A kako više niko iz kolektiva nema ambicije niti želje da preuzme rukovodeću poziciju, naprednjaci su im poslali mladu književnosti i spisateljicu (32), koja je u prethodnih godinu i malo više vodila resor za kulturu i obrazovanje u Gradskom veću.

A nova gradska ministarka za kulturu i obrazovanje, Valentina Mickovski, rođena je 1971. godine u Kikindi i barem po onome što piše u obrazloženju njenog imenovanja za većnicu, „inovativni je biznis profesionalac sa značajnim iskustvom, posvećena ljudima i njihovom uspehu, sa izraženom sposobnošću da svojim entuzijazmom utiče na druge, posebno u sučeljavanju sa izazovima.“

Kako se dalje navodi, poseduje diplome u oblasti razvoja karijere i oblasti biznisa i umetnosti sa univerziteta u Australiji, a donedavno se na svojim inetrenet stranicama reklamirala kao karijerna savetnica i nudila usluge ljudima sa naših prostora, ali i drugih krajeva sveta, koji dolaze u Australiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari