Kikindski privrednik podneo prijavu tužilaštvu zbog 1.500 plakata s njegovim likom 1Foto: privatna arhiva

Osnovnom javnom tužilaštvu u Kikindi i Policijskoj upravi u ovom gradu privrednik Zoran Milešević podneo je krivične prijave protiv nepoznatih izvršilaca za krivično delo proganjanja.

Kako je naveo u prijavi, nepoznati izvršioci izvršili su proganjanje tako što su u noći između 16. i 17. jula, sposobni da shvate značaj svog dela, nalepili na javnim mestima oko 1500 plakata i podelili nekoliko hiljada letaka sa njegovom fotografijom, i natpisom „Lopov“.

„Oni su time na direktan način osetno ugrozili moj život i živote članova moje porodice. Ovim činom su me stavili na javnu osudu i linč. Ovakvim postupcima mogu podstaći nekoga da nanese zlo meni ili članovima moje porodice, dovodeći u pitanje naše živote“, naveo je Milešević u krivičnoj prijavi.

Kako je objasnio, izvršioce je lako pronaći jer su lepili plakate s anjegovim likom na mestima gde postoje video nadzori.

„Nepoznata lica koja to sve sprovode inspirisana su lažnim informacijama od predstavnika lokalne vlasti“, navodi Milešević i dodaje da su „unazad mesec dana na sličan način iznošene neistine o njemu kao ličnosti, iz razloga što grad Kikinda mora da plati dugovanje utvrđeno u sudskom postupku“.

Povod tenzija u Kikindi je blokada računa grada Kikinde, o čemu je Danas pisao. Prema sudskoj presudi grad Kikinda treba Mileševićevoj firmi „3D – Projekt“ da isplati 2 miliona evra za radove na putnom pravcu Iđoš-most na Tisi kod Ade.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari