Sutra kiša i susnežica u nizijama, sneg u brdsko-planinskim predelima 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Prolazno naoblačenje sa severa i istoka Srbije u toku sutrašnjeg dana proširiće se na ostale krajeve, uslovljavajući kišu i susnežicu u nizijama, a sneg u brdsko-planinskim predelima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U toku dana više padavina biće u Braničevskom i Pomoravskom okrugu, dok će se uveče sneg padati i na jugu i jugozapadu Srbije uz istovremeno razvedravanje sa severa.

Duvaće slab i umeren severozapadni vetar, koji će tokom dana biti u pojačanju, naročito u Vojvodini, istočnoj Srbiji i na planinama. Najniža temperatura će se kretati od minus pet stepeni na jugoistoku Srbije do četiri stepena u Beogradu, a najviša od sedam do 11 stepeni.

U Beogradu će biti pretežno oblačno, povremeno s kratkotrajnom kišom. Ujutro je u pojedinim delovima grada moguća i susnežica. Duvaće slab do umeren vetar, severozapadni, tokom dana u kratkotrajnom pojačanju. Najniža temperatura će se kretati od jedan stepen do četiri, a najviša oko osam stepeni. Uveče i u toku noći se očekuje razvedravanje.

U Srbiji će u petak u većem delu zemlje biti umereno do potpuno oblačno i suvo.

U istočnoj i jugoistočnoj Srbiji ujutro i pre podne se očekuje jak severozapadni vetar, tokom dana u slabljenju. Uveče u Vojvodini, a u toku noći u svim krajevima će biti jače naoblačenje s kišom, na planinama sa snegom. Do jutarnjih sati kiša će preći u sneg ponegde i u nižim predelima centralne i južne Srbije.

U subotu će biti pretežno oblačno, vetrovito i hladnije sa mešovitim padavinama, kišom i snegom – više padavina će biti u istočnoj, centralnoj i jugoistočnoj Srbiji, od 10 milimetara do 30 milimetara za 24 časa. Duvaće jak i olujni severozapadni vetar. Od nedelje do kraja narednog ssedmodnevnog perioda će biti hladno i uglavnom suvo sa jutarnjim mrazevima i dnevnom temperaturom oko i malo iznad nula stepeni.

Biometeorološka prognoza za četvrtak, 2. februar 2023.

Kod većine hronično obolelih tegobe mogu biti u pojačanju usled nepovolјnog uticaja biometeoroloških prilika. Poseban oprez se savetuje kardiovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Od meteoropatskih reakcija mogući su problemi sa snom, reumatski bolovi i neraspoloženje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari