Kisić: Radimo na jačanju sistema socijalne zaštite 1Foto: (BETAPHOTO/Ministarstvo za rad, zaposljavanje, boracka i socijalna pitanja/Djordje Krstic/MO)

Podržavamo sve aktivnosti lokalnih samouprava koje su usmerene ka jačanju sistema socijalne zaštite, izjavila je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Darija Kisić Tepavčević, koja je danas u Šapcu prisustvovala otvaranju institucije „Predah smeštaj“ za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju.

Kisić Tepavčevićeva je istakla da je Ministarstvo u ovoj godini putem namenskih transfera lokalnim samoupravama usmerilo 556 miliona dinara za finansiranje usluga socijalne zaštite, a od toga 12,5 miliona dinara Šapcu, saopštilo je Ministarstvo.

„Usmeravamo finansijsku pomoć u jedinice lokalne samouprave, jer one imaju najbolji uvid kako i gde treba pomoći. Nadamo se da će ova pomoć u narednom vremenskom periodu da bude i veća, da svi zajedno radimo na jačanju sistema socijalne zaštite“, rekla je Кisić Tepavčević.

Šabac je nazvala primerom dobre prakse, pošto je taj grad licencirao 12 usluga socijalne zaštite, a značajan deo svojih aktivnosti usmerio ka poboljšanju ovih usluga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari