Kisić Tepavčević: Pričala sam sa nekima od kolega koji su potpisali peticiju Ujedinjeni protiv kovida 1Foto: FoNet/ Vlada Srbije/ Slobodan Miljević

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje dr Milan Jovanović Batut Darija Kisić Tepavčević izjavila je da nije upoznata sa slučajem lekarke Saše Ljuštine koja je rekla kako je bila prinuđena da da otkaz na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije, zbog pritisaka koje je trpela nakon potpisivanje peticije Ujedinjeni protiv kovida.

„Tako da ne bih komentarisala“, rekla je Kisić Tepavčević na današnjoj konferenciji Kriznog štaba za suzbijanje virusa korona.

Ona je navela da poznaje neke od kolega koje su potpisale peticiju Ujedinjeni protiv kovida, kojom se traži smena Kriznog štaba i da je pričala sa nekima i razmenila poruke.

„Nema tu ništa spektakularno… To je stručna razmena mišljenja i sa nekim prijateljskim konotacijama“, kazala je.

Kako je dodala, lekari su navikli da imaju i drugačija mišljenja.

„To su priče i razgovori na stručnom i akademskom nivou. U svakom slučaju treba i da budemo svi, ne samo lekari i zdravstveni radnici, svi treba da budemo ujedinjeni protiv kovida 19 jer drugačije ne možemo da uspemo“, navela je Kisić Tepavčević.