Kladovo bez novozaraženih korona virusom 1Kladovo Foto: J.B.K.

U kladovskoj opštini nakon 43 dana nije potvrđen nijedan novi slučaj infekcije virusom korona navodi se u dnevnom izveštaju Zdravstvenog centra Kladovo.

S obzirom da je izlečen jedan bolesnik, sada su na teritoriji opštine aktivno pozitivne 54 osobe. Od početka epidemije virusom je inficirano 1.650 osoba, do sada se oporavio 1.531 bolesnik, a od posledica korona virusa preminulo je 65 pacijenata.

Gradski Štab za vanredne situacije saopštio je da je u Boru zabeleženo 28 novoinficiranih osoba, izlečeno je 20 i na teritoriji grada je 315 aktivnih slučajeva virusne infekcije. U borskoj Opštoj bolnici je na kovid odeljenjima zbrinuto 46 bolesnika, od kojih su 43 pozitivna na virus.

Tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulanti “Rudar” na prvi pregled se javilo 25 pacijenata i obavljeno 20 kontrolnih pregleda, dok je na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledano 40 pacijenata.

U majdanpečkoj opštini je sa 14 novoinficiranih sada 100 aktivno zaraženih osoba. Zbog teže kliničke slike u zdravstvenim ustanovama tercijarnog tipa hospitalizovana su 24 pacijenta, a na kućnom lečenju je nakon otpusta sedam bolesnika. Juče je u kovid ambulantama obavljeno osam prvih i 44 kontrolna pregleda, kod dva pacijenta je dijagnostikovana upala pluća, a jedan pacijent preminuo je od posledica korona virusa.

U proteklih godinu dana, prvi slučaj korona virusa u majdanpečkoj opštini registrovan je 14. aprila prošle godine, zaraženo je 1.189 osoba, do sada je izlečen 1.051 bolesnik, a od posledica virusne infekcije preminulo je 38 pacijenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari