Kladovo: Bogat program „Đurđevdanskih dana u Kladovu“ 1Foto: J. B. K.

Izložbe, horski nastupi, kao i zanimljiva predavanja obeležiće ovogodišnje „Đurđevdanske dane u Kladovu“ koje od četrvtka do subote organizuju Eparhija timočka i hram Svetog Georgija u Kladovu.

Sva tri „Đurđevdanska dana u Kladovu“ u porti kladovske crkve biće postavljene izložbe radova udruženja „Misija kreativa“ iz Kladova, kao i likovni radovi Nikole Skrlatovića.

Prvog dana manifestacije nakon večernjeg bogosluženja i nastupa hora „Svetog Đorđa“ pri kladovskom pravoslavnom hramu, uvodnu reč daće episkop timočki Ilarion, a program za četvrtak, 5. maj, završava se predavanjem profesora dr Miloša Kovića na temu istorijsko-verskog konteksta savremenih zbivanja na teritoriji Kosova i Metohije i Ukrajine.

Na Đurđevdan u kladovskom hramu Svetog Georgija biće služena sveta arhijerejska liturgija i postavljena slavska trpeza u parohijskom domu.

Dan kasnije, u subotu, po završetku večernjeg bogosluženja o istorijatu crkve Svetog Georgija u Kladovu govoriće arhijerejski namesnik ključki protojerej Dejan Pajić, a ovogodišnji „Đurđevdanski dani u Kladovu“ biće završeni nastupom hora “Sveti Đorđe” crkve Sveti Georgije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari