Kladovo: Nakon trećeg rebalansa u opštinskoj kasi 75 miliona dinara više 1Foto: Opština Kladovo

Odbornici opštinske Skupštine u Kladovu većinom glasova usvojili su Odluku o izmeni i dopuni budžeta opštine Kladovo za 2022. godinu. Trećim rebalansom budžetski prihodi i primanja uvećani su za 75, 2 miliona dinara, koji su raspoređeni budžetskim korisnicima, pre svega komunalnim preduzećima.

Nakon trećeg rebalansa prihodna strana opštinske kase u ovoj godini iznosi skoro 979, 7 miliona dinara.

Uvećanje prihodne strane odrazilo se i na povećanje pozicija budžetskih korisnika, a najviše novca je prema rečima nadležnih u lokalnoj samoupravi usmereno za subvencije opštinskim komunalnim preduzećima „Jedinstvo“ i „Komunalac“.

Za ova preduzeća, kako je to rekao predsednik opštine Saša Nikolić, opredeljeno je 40 miliona dinara, a odgovarajući na primedbu odbornika iz Pokreta za Kladovo – dr Borislav Petrović da je raspodela novca neujednačena, predsednik SO Kladovo, Radovan Arežina rekao je da je novac raspoređen racionalno što će omogućiti nesmetano funkcionisanje korisnika budžeta do kraja kalendarske godine.

Na ovoj sednici lokalnog parlamenta vladajuća većina usvojila je izveštaje o radu u ovoj i programe poslovanja za narednu godinuopštinskih preduzeća i ustanova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari