Kladovo: Predlozi za opštinska priznanja do 5. aprila 1Foto: J. B. K.

Komisija za dodelu nagrada i javnih priznanja pozvala je građane, pravna lica, organe uprave, političke i nevladine organizacije da dostave predloge za najviša opštinska priznanja koja se dodeljuju povodom dana opštine Kladovo, 26. aprila. Predloge treba dostaviti najkasnije do 5. aprila

Povodom dana opštine Kladovo dodeljuju se Povelja zahvalnosti, Nagrada za životno delo, Godišnje nagrade i Povelja počasni građanin.

Godišnje nagrade, do četiri najviše, dodeljuju se pojedincima i kolektivima za postignute rezultate u učenju, sportu, kulturi, nauci, umetnosti, kao i za humanitarne aktivnosti.

Za plodotvornu saradnju i izuzetan doprinos u afirmaciji opštine Kladovo, kao i za pruženu pomoć opštini ili građanima dodeljuje se Povelja zahvalnosti, dok Nagradu za životno delo mogu dobiti pojedinci, bez obzira na prebivalište i državljanstvo, čija dostignuća u kontinuitetu oplemenjuju ljudsko društvo.

Povodom dana opštine dodeljuje se i Povelja počasnog građanina pojedincima koji su delima doprineli saradnji, prijateljskim, privrednim, kulturnim i drugim odnosima između opštine Kladovo i drugih opština, gradova i država.

Komisiji za dodelu nagrada i javnih priznanja predloge treba dostaviti do 5. aprila.

U Kladovu se u spomen na 26. april 1867. godine kada je turski izaslanik predao ključeve tvrđave Fetislam artiljerijskom kapetanu Milutinu Jovanoviću i kada su poslednji turski vojnici napustili Kladovo i ova srednjovekovna tvrđava zajedno sa tvrđavama u Užicu, Šapcu, Beogradu, Smederevu i Soko gradu postal simbol predaje turske vlasti srpskom narodu, od 2002. godine ovaj dan obeležava kao Dan opštine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari