Kladovo: Za udruženja u opštinskom budžetu planirano 4,2 miliona dinara 1Opština Kladovo Foto: J. B. K.

Javni konkurs za dodelu sredstava iz budžeta opštine Kladovo za 2022. godinu za realizaciju programa udruženja građana otvoren je do 27. februara. Za tu namenu ove godine planirano je 4,2 miliona dinara budžetskih sredstava.

Predmet konkursa su projekti od javnog interesa na teritoriji kladovske opštine u oblasti zaštite životne sredine, socijalne i dečije zaštite, razvoja kulture i informisanja i opštih usluga lokalne samouprave.

Za realizaciju programa i projekata udruženja u opštinskom budžetu je obezbeđeno 4,2 miliona dinara.

Najviše sredstava, 1,8 miliona dinara opredeljeno je za projekte i programe razvoja kulture i informisanja, a nešto manje – 1,7 miliona dinara za oblast socijalne i dečije zaštite.

U javnom konkursu se navodi da je 500.000 dinara opredeljeno za projekte i programe u oblasti opštih usluga lokalne samouprave odnosno za upravljanje u vanrednim situacijama, a za oblast zaštite životne sredine 200.000 dinara.

Opština Kladovo neće finansirati političke i stranačke, kao i verske organizacije, grupe, sekte i njihove aktivnosti. Takođe, neće biti finansirane novčane nagrade i sponzorstva pojedincima i drugim oranizacijama, aktivnosti koje donose profit udruženju, kao i aktivnosti koje zagovaraju netolerantnost, nasilje ili diskriminaciju.

Udruženja mogu konkurisati samo sa jednom prijavom predloga projekta, projekat/program može trajati najmanje tri meseca, a najduže godinu dana i mora biti realizovan najkasnije do isteka tekuće budžetske godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari