Učenici kladovske Muzičke škole trijumfovali na 8. Međunarodnom takmičenju solfeđa i teorije muzike 1Foto: Muzička škola "Konstantin Babić"

Đaci kladovske Muzičke škole nastavljaju da nižu uspehe. Maksimalni skor od sto poena ostvarilo je četvoro učenika Osnovne muzičke škole „Konstantin Babić“ iz Kladova na 8. Međunarodnom takmičenju solfeđa i teorije muzike, koji teoretske predmete uče u klasi nastavnice Danijele Pražić.

U organizaciji Udruženja muzičkih i baletskih pedagoga Srbije, putem Zoom platforme, organizovano je Međunarodno takmičenje solfeđa i teorije muzike, koje se nalazi u kalendaru takmičenja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ovo takmičenje, osim prikaza samog znanja, od učenika zahteva i primenu digitalnih veština, upotrebu različitih platformi i korišćenje digitalnih tehnologija, rekla je za Danas direktorka kladovske Muzičke škole Vanja Zlatković.

Od nje saznajemo da su Aleksandra Кalinović, učenica II razreda i Stefan Birić, učenik V razreda, koji su se takmičili u disciplini solfeđa osvojili maksimalnih sto poena. Maksimalni skor ostvarili su i Lena Janković, učenica II razreda i Aleksej Dumitrašković, učenik III razreda, takmičeći se u disciplini teorije muzike.

„Ovo je uspeh za pamćenje, koje utiče na afirmaciju škole u muzičkim krugovima i šire. Rezultat je predanog rada i ljubavi učenika prema učenju teoretskih predmeta i velikog zalaganja nastavnika da muzičke teoretske predmete približi učenicima.

Većina učenika više teži ka sviranju instrumenta, raduje se javnom izvođenju muzike,  a teorija bilo kog predmeta ume da bude zamorna za učenje. Ovo je primer kada se udruže dobar pristup, predan rad i kada su učenici motivisani da postižu dobre rezultate u učenju“, zaključila je direktorka Vanja Zlatković.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari