Klet: Netačni navodi Fondacije Alek Kavčić 1foto Vesna Andrić

Izdavačka kuća Klet ocenjuje da je Fondacija Alek Kavčić iznela niz neistina u svom saopštenju koje se tiče tužbe koju je Кlet podneo protiv osnivača pomenute fondacije Aleksandra Кavčića, javlja danas N1.

Klet u objašnjava da Treći osnovni sud u Beogradu vodi postupak po privatnoj krivičnoj tužbi te izdavačke kuće protiv Кavčića zbog krivičnog dela narušavanja poslovnog ugleda.

„Doneta je prvostepena presuda, koja je samo saopštena, a pisani otpravak će biti dostavljen naknadno. Ovo je prvostepena presuda na koju imamo pravo žalbe, tako da je postupak još uvek u toku“, objašnjavaju iz Kleta.

Ta izdavačka kuća napominje i da je predmet postupka isključivo to da li je okrivljeni izvršio delo narušavanja poslovnog ugleda na štetu Kleta.

„Smatramo da jeste i nadamo se da će sud pravnosnažno okončati ovaj spor u skladu sa zakonom i zaštiti naša garantovana prava. Кonačnu odluku će svakako doneti drugostepeni sud“, ukazuje se u saopštenju Kleta.

Samim tim, kako se navodi u saopštenju, „apsolutno su netačni navodi izneti od strane fondacije Alek Кavčić, koja je kao takva preneta u medije, da je ‘dokazano da je javno oglašavanje izdavačke kuće Кlet koruptivno delovanje’, kao i da ‘ima dominantan položaj na tržištu’“.

Iz Kleta napominju da je reč o netačnim tvrdnjama i dodaju da sud tako nešto nije utvrđivao, niti je to bio predmet dokazivanja u ovom krivičnom postupku.

Kako podseća N1, Fondacija Alek Kavčić saopštila je u ponedeljak da je Treći osnovni sud u Beogradu oslobodio profesora Kavčića optužbe, koju je protiv njega podnela izdavačka kuća Klet zbog, kako je navela, „povrede poslovnog ugleda“, jer je javno govorio da se udžbenici u osnovnim školama u Srbiji biraju korupcijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari