Ključevi novih kuća stanarima romskog naselja Mala Guba u Prokuplju 1Foto: Kabinet potpredsednice Vlade

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović sutra će uručiti ključeve novih kuća stanarima romskog naselja Mala Guba u Prokuplju, saopštili su iz lokalne samouprave u tom mestu.

Ti objekti za stanovanje izgrađeni su sredstvima Evropske Unije u vrednosti od 1,3 miliona evra kroz projekat „Poboljšani uslovi života Roma u Prokuplju“.

Na ovaj način rešeno je stambeno pitanje 12 najugroženijih romskih porodica iz naselja Mala Guba čije su trošne kuće stradale prilikom poplave, kada se izlila reka Toplica.

Pored kuća u romskom naselju Mala Guba izgrađene su i pristupne saobraćajnice, ulična rasveta, kao i vodovodna i kanalizaciona mreža.

Takođe je napravljen i zaštitni bedem na reci Toplici dužine 225 metara i uređeno korito Stražavačkog potoka koji se u tom delu uliva u Toplicu.

Projekat „Poboljšani uslovi života Roma u Prokuplju“ podržalo je i preduzeće „Srbijavode“ a u realizaciji su učestvovala ministarstva finansija, građevine, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije .

Očekuje se da će sutrašnjoj svečenosti u Prokuplju prisustvovati i Jadranka Joksimović, ministarka za Evropske integracije, Sem Fabrici šef delegacije EU u Srbiji i Dalibor Nakić, predsednik Nacionalnog saveta Roma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari