Ko će birati novog dekana Filološkog fakulteta?

Da li je na pomolu rešenje krize na jednoj od članica Beogradskog univerziteta

Ostavite komentar


  1. Treba dodati da je na Filološkom u toku kandidovanje za budućeg dekana, a da je jedan od kandidata i pomenuta predsednica Saveta Snežana Milinković. Pošto dekana bira Savet, na predlog Nastavno-naučnog veća, da li to znači da će pomenuta profesorka voditi sednicu na kojoj treba da se glasa o njoj ili o njenom protivkandidatu? Da li je to sukob interesa?

  2. Odličan tekst! Očekujem da ćete nastaviti da pratite šta se zbiva sa desetinama plagijata na Filološkom fakultetu, u koje su, čak, umešani pojedini političari i novinari.

    1. Nema političara niti novinara među autorima obrađenih knjiga i naučnih članaka. Uzeti su u obradu samo radovi članova Naučno-nastavnog veća Filološkog fakulteta. Gospodin Boško Obradović bio je najavio da će podneti prijavu za plagijat za doktorat gospođe Trivan, ali takav zahtev, koliko je poznato, nije podnet u Arhiv Fakulteta.

      1. Zahvaljujem na podacima koje ste saopštili. Dakle, novinari bi morali pod hitno da provere da li je Boško Oberadović prijavio Jelenu Trivan za plagijat. Na prikazanom snimku izjavio je na ulazu u Filološki fakultet da je to uradio. Za novinare proverite nedavno predati doktorat kod odbegle dekanke, a u čaršiji se šuška da su još neki novinari pohađali DAS kod dveju dekanki.

  3. Plan je da se ospori sve i da dekan bude Jerkov koji se u ovom haosu uclanio u sns misleci da ce igrati na dve strane dobiti mesto dekana….

    1. Možda je to najbolji izbor, jer se unaokolo priča da je prijatej Aleksandre Vraneš, koja je prijateljica Ljiljana Marković. Zar ima boljega za ulogu Herakla koji će očititi Filološki fakultet od plagijatora, falsifikatora, lažnih dilomaca i dokrora i nenamenskih prisvajača novca iz budžeta.

      1. Mislim da Filoloskom nije potreban sns Dekan vec neko neutralan. Najbolje Iva ali izgleda je nece ni na njenoj katedri kako se prica… Najgore je sto i ova „opozicija na FF“ nije svesna kakav puter na glavi ima….

        1. Ne budite naivni, i vrapci na grani znaju koliko ima prljavog veša na FF, šteta je što je javni tužilac na službenom putu (poslao ga Kusturica), a MPNTR se ne meša u svoj posao. I Univerzitet se nije pretrgao od delanja, uprkos tome što najmanje tri godine gotovo sva javna glasila o tome bruje, a ponajviše Danas.

          1. Moguće da grešim ali da je zaista tako kao što se piše verujem da bi insitucije ipak preduzele odredjene mere. Više je ovo priča nekih neuspelih emiritusa, katedri koje imaju vise profesora nego djaka itd… Priča se da će neko sa FF biti Ministar u novoj Vladi… možda on izadje u susret kolegama pa reši ovu situaciju…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.