Ko je pretekao Beogradski univerzitet na Šangajskoj listi?

Ostavite komentar


  1. U drzavi koja ne ceni ni studente ni profesore (i to jasno pokazuje), gde za uspeh u sluzbi nisu potrebni ni znanje niti obrazovanje, gde se moze ukrasti diploma i za to ne odgovarati, gde je radom zasluzena diploma jednaka (ili gora) od one sa Megatrenda, Singidunuma, … – sta drugo i ocekivati! Bravo za drzavu Srbiju, uspela je i u ovom poslu!!! Sve za nasu decu

  2. Ne poznajem profesora, ali vidim da su u komentarima potrčali da okarakterišu njegovu analizu kao radikalsku. Da li ste pogledali njegovu biografiju na primer? Čovek ima desetine publikovanih radova u medj radovima i citate … Ne pratim ovu oblast, ali rekao bih da je to više nego prosek na BU, te da sa ovakvom statistikom, da je ima kod većine profesora na BU, isti bi svakako bio bolje plasiran nego što jeste trenutno.

    Ja ovu analizu čitam: BU je pao na listi jer profesori na BU stagniraju po broju objavljenih radova. A to znači: ako budu više i češće objavljivani i citirani (u relevantnim radovima), BU će se popeti na listi. Ako nastave da stavgniraju sa objavljivanjem radova, BU će nastaviti da pada.

    Koji deo tu nije bio jasan (ili: po čemu je ovakva analiza ‘tipično radikalska’)?

  3. Prof. Nikolić je najbolji i najupućeniji analitičar koji se bavi ovom temom u našoj zemlji. Npr. za 10 minuta može da izvrši kategorizaciju svih naučnika u Srbiji, što Ministarstvo prosvete ne može za 10 godina. A broj radova ne raste jer se ne ulaže u opremu i potrošni materijal. Pored toga na snazi je negativna selekcija koja ide od upravljačkih struktura do asistenata.

  4. Nismo mi stali već su univerziteti iz bogatih zemalja skočili sa naučnim radima tako da mi smo mala i ekonomski slaba zemlja da se guramo u te silne države.
    Nisam neki naučnik ali u pravu je profesor.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.