Ko je skinuo kolumnu u Borbi 1Dragan Šutanovac Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Sem najave krivične prijave protiv sebe, ministar odbrane Aleksandar Vulin je u pisanoj izjavi optužio bivšeg ministra Dragana Šutanovca da je tokom ministarskog mandata „skinuo mejl u časopisu Naša Borba sa kolumnom Gorana Petrovića i zatražio od glavne urednice lista Olivere Zekić da kolumnu ne objavi“.

Izjavu ministra odbrane potvrdila je i Olivera Zekić, dodajući da je sve tačno, a da osim nje, to mogu da potvrde i Ivan Radovanović, tadašnji vlasnik dnevnog lista „Borba“, Goran Petrović, autor kolumne, kao i sam Dragan Šutanovac.

– Naime, svakog petka je gospodin Petrović pisao autorske tekstove za vikend izdanje „Borbe“, tako je bilo i tad, koliko se sećam u maju ili junu 2009. godine, i pre nego što sam sama pročitala šta je u kolumni, koja mi je stigla mejlom, pozvao me je tadašnji ministar odbrane, sa pitanjem – kad puštaš ovo? Bila sam šokirana saznanjem da je kolumna na njegovom stolu – kaže Zekić za Danas. Ona dodaje da je Šutanovac pozvao Ivana Radovanovića i nju u svoj kabinet, a pošto je tekst bio o srpskim vojnim obaveštajcima uhapšenim na Kosovu, „zamolio nas je da zbog državnih interesa to ne objavljujemo“.

– Rekli smo mu da ne možemo da povlačimo tekst bez odobrenja autora. O svemu smo obavestili gospodina Petrovića, i on se složio da se kolumna ne objavljuje. Ostalo je nerazjašnjeno kako se sa mog mejla kolumna našla u kabinetu ministra vojnog, ali gospodin Šutanovac o tome nije želeo da priča – tvrdi Zekić.

Šutanovac, pak, ima drugačije viđenje.

– Ne sumnjam da bi Olivera Zekić potvrdila i da sam topio tenkove u Smederevu iako je to tehnološki neizvodljivo. Međutim, više je nego jasno na čemu Vulin bazira svoju odbranu, po sistemu nisam samo ja već je i Šutanovac – zaključuje naš sagovornik.

Ovo nije prvi slučaj kada su se državni funkcioneri „izleteli“ otkrivajući da su imali uvid u internu komunikaciju novinara. Podsetimo, sredinom juna prošle godine zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je na konferenciji za novinare tvrdio da N1 vodi kampanju protiv njega, a kao „dokaz“ naveo je da je video interni mejl koji to potvrđuje. Ovaj slučaj nikada nije dobio sudski epilog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari