Ko je u SPC ovlastio Vučića da pregovara o statusu Crkve na KiM

Sa tribine Centra za geostrateške studije “Identifikacija faktora koji razaraju Crkvu”

Ostavite komentar


  1. Redovno čitam “Danas” i sve češće se pitam da li bilo ko (npr. lektor ako postoji) pre objavljivanja nekog teksta taj isti pročita. Nedopustivo je da se objavi tekst sa toliko pravopisnih i gramatičkih grešaka. Volela bih da se ovo objavi, mislim da je dosta čitalaca to primetilo i da i njima ta činjenica “bode oči”.

  2. Možda je dugoročni plan da kada av iskoristi sve zakonske mogućnosti i promeni sve moguće fotelje postne na kraju prvi čovek crkve. Sve je moguće….POzdrav iz Vojvodine

  3. Ако је СПЦ спала на то да је чува АВ или било који (само)владалац после осам векова чувања државе Србије и народа, онда не треба ни да постоји, треба да се самоукине до бољих времена.

  4. Obican covek je u svim aspektima svog zivota,nazolost i crkvenim,prepusten sam sebi.Drzava vise ne stiti zemaljski zivot obicnog coveka.Njega moze da zgazi obesni vlastodrzac na pesackom prelazu ili da ga ubije na naplatnoj rampi i da za to niko ne odgovara.Crkva je,opet,odlucila da nju duhovni zivot obicnog coveka ne zanima mnogo.Da je zanima podigla bi glas protiv ovih rijaliti gadurija koje truju ovaj narod vec 10 godina.Crkva vise nije uz svoj narod sem kad treba da se osveti vodica po tarifi koju Crkva propisuje.Crkva je odlucila da joj je bliza vlast od naroda,jer vlast uza se nosi vecu torbu i u toj torbi mnogo vise zemaljskog nego nebeskog,sto je ocigledno nasim duhovnim ocima,mnogo blize.Visoko je nebo,a i ko zna sta tamo ima,a torba je tu pri ruci i svi znamo sta je u njoj.Samo od njihove poslusnosti zavisi koliko ce duboko vlasnik torbe zavuci ruku u nju.Zato su nasi duhovni oci odlucili da budu poslusni da bi ruka u koju gledaju usla u torbu sto dublje.Srecom,ja licno,vec odavno ne verujem u popa nego verujem u Boga pa me njihova nepocinstva ne doticu uopste.

  5. Auh bre, ovi su gori od Porfirija & AV. Dobro je da Porfirije i AV budu tamo gde jesu, ovi njihovi protivnici da im se da kakva vlast vodili bi borbu dok poslednjeg Srbina.

  6. Lepi društvo sa temom iz 18 ili 19 veka o kojoj se razgovara u 21 veku. Pri tome ništa o tome da kanona o autokefaliji potiču iz srednjeg veka i pi kon principu pojedini narodi treba da se primenjuju u 21 veku. Nisu nista rekli ni o etnofiliji koja samo nekima daje pravo na autokefaliju. Nema ništa ni o ulozi ruske crkve u ukrajini a kritikuje se carigrad za stvaranje ukrajinske crkve. SPC nema razloga da kritikuje carigradsku patrijarsiju jer vrlo dobro zna kako je ona dobila samostalnost i kako su njoj priključene makedonske eparhije

  7. СПЦ је постала антинародна режимска институција чији је главни задатак да анестезира српски народ како би лакше прихватио све издаје и поразе које му приређује режим Александра Вучића.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.