"Ko Skadar na Bojani": Kikinđani se pitaju kada će kraj renoviranju bolnice 1Foto: Kikindske

Renoviranje starog dela kikindske bolnice je u toku, a prošlog meseca Pokrajinska vlada donela je rešenje da se Opštoj bolnici Kikinda usmeri 11 miliona dinara za nabavku nameštaja i opreme za ambulante, čekaonice, lekarske i sestrinske sobe.

Ipak, Kikinđani pitaju kada će kraj renoviranju, s obzirom na to da je protekle godine došlo i do zastoja u radovima. Komentari čitalaca iz ovog grada na stranici društvene mreže Fejsbuk  Danasa u Kikindi su: „Kad budu izbori, sledeće godine“; „Kazali su sutra ali ne i koje godine“; „Biće sutra ili malo sutra“.

„Na odeljenju onkologije, preko tri godine ne radi lift. Pacijenti sa najtezim obolenjima moraju stepenicama zbog bahate i nestručne vlasti u gradu! Bruka i sramota!“, jedan je od komentara na renoviranje starih delova bolnice.

„To ne znaju ni ti što se time bave. Skadar na Bojani“, navodi jedan od čitalaca.

U gradskom odboru Demokratske stranke kažu da se, zaista, ništa ne zna o rokovima. Kažu i da to nije jedini problem.

„Nema lekara, izabrani lekari se često smenjuju, a pacijentima je potrebna sigurnost, sve to treba rešavati a ne samo objekte. Najteže je starim ljudima, kojima treba zdravstvena usluga. Što se tiče renoviranja, to niko ne zna da kaže šta će i kada biti“, objašnjava Olivera Kantar iz Demokartske stranke.

Kako je pre nekoliko nedelja objavljeno u medijima, rekonstrukcija objekta odeljenja fizijatrije, patologije, psihijatrije je u završnoj fazi.

Radove su finansirali Ministarstvo za javna ulaganja Vlade Srbije i Grad Kikinda. Rečeno je i da to sve deo obimnog ulaganja u kikindsku bolnicu, ćija bi potpuna rekonstrukcija, opremanje i dogradnja koštali više milijardi dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari