Miodrag Stojković: Ko zna koliko još imamo falsifikatora

Najpoznatiji srpski genetičar o vrednosti znanja u vreme plagijata

Ostavite komentar


  1. Da li je neko prebrojao one koji su ostali fizički unutar srbistana, ali imaju svoje ograde i granice kojima se štite i izoluju od dejstva ludila i nečoveštva!? Žive ovde, ali kao ostrva koja su sebi obezbedila opstanak i apsolutni minimum dodira sa svetinom i njenom državom.

    1. Veliki čovek , iskren i pošten . Nikad , na žallst neće biti kandidat za predsednika i nikad nije bio žuti do srži . Pametan i moralan čovek . Pozdrav iz Leskovca za Stojkovića i sve ostale

      1. pAMETNO mILISAVE KAZES,I SLAZEM SE SA TOBOM I NEBIH NISTA DODAVAO.

        Pametno Milisave kazes,nebih nista dodavao. Al kad rece da si iz Leskovca, jer onaj vas faraon i on ima Oxford i Kembridz??

    2. Uzgleda da bas nikoga u vlasti ne pogađa mišnjenje svetski priznatih stručnjaka i odlazak mladih u svet. Ali to nije odlazak , to je bežanje od zla koja ih svaki dan mogu snaći ako se nekom moćnijem zamere , pa makar to bio i neki šefčić. Mnogo je takvih primera. Nažalost, nemaju se kome obratiti. Sve funkcioniše, ali po nalogu odozgo, na svim nivoima , u sfim sferama života i rada. Kako će se poštovati istinski naučnici, kad se sve može kupiti preko noći , pa i presude, doktorati, korigovati nečije mišljenje.

  2. Miodrag bi bio odlican kandidat za predsednika oko koga treba svi da se okupimo

      1. jos jedna budala. jako je vazno jeli zut crven ili crn.jos davno je jedan covek mnogo pametniji od tebe rekao ne interesuje me da li je macka bela ili crna vazno je da lovi miseve.

    1. „Miodrag bi bio odlican kandidat za predsednika oko koga treba svi da se okupimo“
      Pobogu, znači samo treba naći vođu i sve će biti odlično?! Vrhunskog genetičara, vrhunskog tenisera, vrhunskog pevača za predsednika? Aman.
      Miodrag je vrhunski genetičar, tim poslom treba isključivo da se bavi uz svu pomoć koju društvo može da mu pruži.. Treba li da se odrekne svoje nauke da bi bio predsednik ili nekakav političar? To bi tek bilo neprikladno! Ja sumnjam da on lično ima bilo kave aspiracije te vrste.
      Društvo mora na sve načine da podrži uspešne stručnjake, a one koji se otimaju da budu političari treba korbačem da utera u civilizacijski red i svakodnevno rigorozno preslišava.
      Idealno, političari su obavezni da služe narodu i njemu polažu račun, a vrhunski stručnjaci služe svojoj svojoj struci.

      1. Jednom iz mase od Jednog od Blesavih.
        Sad vidis kako je lako Vodji da nas pravi blesave – mi mu maksimalno pomazemo. Mi trazimo vodju pa moze da bude i lud i slep, samo da je obojen nasom farbom, a mi smo pristali da nas ofarbaju.
        Umesto da napravimo sistem, institucije i funkcionalnu drzavu mi trazimo Vodju.
        Stojkovic je naucnik, castan i posten covek i to sto najbolje zna treba da radi. Drugi su ga uvlacili u menadzerske i politicke vode, a on nije za to, niti jedan covek moze sve da zna, osim ovog sadasnjeg koji zna sve i u sve se mesa.
        Niko ne cini nista da se nivo svesti kod naroda podize, cak i ovaj novinar to ne pokusava jer postavlja tendeciozna pitanja.
        Samo se siri zla krv.
        Treba ostati i opstati. Sa kim da se izborimo. Svako ko ode iz Srbije ne sme da zaboravi na Srbiju i svoj narod i treba da cini za njega koliko moze.

  3. Kako je zaživela kupovina i prodaja diploma i političko podržavanje plagijate od doktorata, postavlja se veliko pitanje da li da gradimo škole i fakultete ili samo otvoriti šaltere za kupovinu i potkupovinu diploma.

  4. I drzava je vec vise od trideset godina falsifikator. Naime nakon raspada komunisticke, totalitarne, diktatorske propale Jugoslavije jedino moguca originalna drzava je Kraljevina Srbije koja je u temeljima obe propale Jugoslavije.

  5. I drzava je vec vise od trideset godina falsifikator. Naime nakon raspada komunisticke, totalitarne, diktatorske propale Jugoslavije jedino moguca originalna drzava je Kraljevina Srbija koja je u temeljima obe propale Jugoslavije.

  6. I drzava je vec vise od trideset godina falsifikat.. Naime nakon raspada komunisticke, totalitarne, diktatorske propale Jugoslavije jedino moguca originalna drzava je Kraljevina Srbija koja je u temeljima obe propale Jugoslavije.

    1. Ako je kraljevina temelj propalih drzava onda je temelj bio truo takodje, zar ne? Nama treba nezavisan parlament bez preletanja, predsednik ustovano ogranicenih moci, i snazno nezavisno sudstvo. A u takvim institucijama na trebaju ljudi poput ovog geneticara. Karadjordjevic koji jedva izgovara nas jezik je samo privatan gradjanin.

  7. Dr Miodrag Stojković je ličnost vredna pažnje i poštovanja. Naučno se formirao i afirmisao u inostranstvu, pa se potom vratio u rodni Leskovac gde je sagradio Centar za vantelesnu oplodnju. Za naše okolnosti sve je to izuzetno značajno. Sve što treba reći je svaka čast čoveku. Pre nekoliko meseci je, nažalost, napustio Srbiju i otišao u SAD, na vodeći Harvard. Njegov odlazak je kod nas žešće politizovan, delom opravdano a najvećim delom neopravdano. Dr Stojković je potom svakojaku polemiku prizemljio, što je dobar potez.

    Interesovanje Danas-a da održi vezu sa Dr je razumna, i evo imamo pred sobom intervju sa Dr-om. I sve bi bilo u redu da se izbeglo da se relacija sa Dr-om politizuje. Nažalost nije tako. Intervju je prožet političkim izletima sa unapred smišljenim ciljevima koje je Dr trebao samo na neki način da potvrdi. Ja mislim da to nije korektno prem Dr-u, pre svega. Trebalo je razgovarati sa Dr-om o onome u čemu je on vrhunski sagovornik, a to je njegov naučni rad. I zbog toga se javljam da napišem par stvari važnih za ovakav slučaj.

    1. Dr Stojković je kod nas vrlo uspešno napravio kliniku, koja je uspešno radila. Za to je zaslužio svako priznanje.
    2. Pored rada u struci Dr je kod nas krenuo i u politički i menadžerski angažman. U praksi se pokazalo da je na oba polja promašio. Nije postigao neki vidljivi uspeh. Zašto je na ovim poljima neuspešno radio neznam detalje, niti ću se u to upuštati. Moguće je da je suštinski odgovor dao sam Dr u tekstu ovog članka kada je rekao „…ćelije zaista ne pitaju da li je vikend, praznik ili odmor…“. Dakle, zna se da nije lako raditi na tri polja i u svakom postizati vrhunske rezultate.
    3. Politički je Dr promašio iz ko zna kojih sve razloga. Poenta je da je to neuspelo.
    4. Menadžerski angažman Dr je vezan za formiranje Nacionalnog centra za matične ćelije. Taj projekat se loše realizovao. Dr nije na vreme odstupio kada posao ne ide(ostavka). Tu je država napravila promašaj oko kontrole projekta. Moguće je i da je projekat (Dr-a) namerno kočila. Medjutim, u tom poslu se pojavio kao gradjevinski izvodjač neki Leskovački preduzimač, koji nije završio posao, što otvara svakojaka pitanja. Sve u svemu, rukovodjenje ovakvim projektom Dr nije uradio kako treba.

    Prema tome, bilo bi dobro da od Dr-a slušamo šta i kako naučno radi. Kako može da pomogne u obrazovanju, i slično. Druga pitanja preskočite.

    1. „iz ko zna kojih razloga“ eto.. to je poenta, ne sto nije uspeo. Svhatio je da ne moze sam protiv totalne medijske blokade i sistem vrednost koji se gaje jos od Slobe. A o tim vrednostima treba da se prica iako su itekako vezano za politiku vladajucih struktura. A to „preskocite“… nije ovo parlament Srbije pa da im mozes iskljuciti mikrofon.

  8. 1. Nisam uspeo da nadjem list “Danas“ u Velikoj Plani novogodisnji trobroj.
    2. Nemam vise u lokalnoj kablovskoj Posta net : N1, Sportklub, Eurosport 1, Eurosport 2, Diskaveri, Animal planet,BN,RTCG,i OBN. Obavestenje “Necemo ubacivati nove kanale“. Nece da skinu ljude sa kablovske, treba da prodju meseci, i meseci.
    3. Nemamo vise Kesica na O2, a nemamo Novu S gde su Darko,Marko,Ivanovic,Olja Beckovic, Kesic.
    4. Vreme i NIN, jedva nadjemo.
    5. Lokalne kabadahije iz vlasti, se osilili pa vise ne znaju sta rade. Raspise se neki konkurs za radno mesto , nigde ne objave, priave se njih troje, jedan koji ce da bude primljen, a dvojica kaobajagi, glume fikuse.
    SVE U SVEMU TOTALNI HAOS.

  9. Treba ukinuti sve fakultete i napraviti nesto tipa Super market. Pro udjes u SNS, pa sa njihovom clanskom kartom udjes u Supermarket, pazaris jedno 3,4 diplome, dodjes na kasu das 20 000, 30 000 evra i postanes dr,mr itd…

  10. Evo recimo oni sa Pinka, TRECU novu godinu zaredmo pustaju isto “Pinkovo narodno veselje“, tetka moja primetila da su svi ito obuceni i imaju iste haljine,a neki od pevaca ne izgledaju isto kao sada.Da ne pominjem Zikinu dinastiju, paralelno ide i na Prvoj i na Pinku. UZAS. A tek sinocni vatrometi,petarde i pistolji, kao u Bejrutu. Znaci najgori smo bili i ostajemo. Hahahaha ali najjace je ono “Mole se deca da ne pucaju petardama, ne cuju se pistolji“. UZAS.

  11. Prvi falsifikator je car Konstantin koji je ubacio Krst kao simbol vere kod Katolika i Pravoslavaca jer je to Rimska sprava za mucenje. Potom su Jovana uronitelja nazvali krstitelj i pored toga da on nema NIKAKVE veze sa Krstom.

    1. 1-Za katolike i ortodoksne zajednicka rec glasi HRISCANI.

      2-Recju „BAPTIZAM“ koja potice iz grckog, oznacen je hriscanski ritual prihvatanja hriscanstva od strane neke osobe i usvajanje ( uvodjenje) te osobe, UPOTREBOM VODE, u hrisacanstvo.
      Izvodi se na vise nacina, prskanjem ili prosipanjem vode po glavi, ILI delimicnim ili potpunim potapanjem u vodu. Nema ni pomena od reci krst niti krstenje; a jos manje ima potapaca, prskaca, uronitelja ili prosipaca.

      3-John the Baptist je, neadekvatnim prevodom, u Srba postao Jovan Krstitelj.
      Kod ortodoksa, ortodksnih Srba i pripadnika istocnog hriscanstva je jos poznat i kao Jovan Preteca (John the Forerunner).
      U Islamu ga nazivaju Prorok Jovan (the Prophet John).

      4-Uvodjenje i usvajanje reci „KRST“ smatra se velikom greskom, jer je to ustvari pogresno prevedena i protumacena rec „stavros“ iz klasicnog grckog, a koja osnacava samo uspravan stub BEZ poprecne grede i takav stub je kod Rimljana koriscen.za KAZNJAVANJE.

      5-(citat): „Izgleda da je i među Rimljanima reč crux (od koje potiče reč krst) prvobitno označavala uspravan stub“ (The Imperial Bible-Dictionary, urednik P. Ferbern, London, 1874, 1. tom, strana 376)“ (kraj citata).
      Na Golgoti su na TRI STUBA bile PRIKOVANE tri osobe, Isus i dvojica lopova.

      6-Ateista sam.

      1. I meni je krst oduvek bio nelogičan. Ako nekoga hoćeš da razapneš na krst, uopšte ti ne treba krst, nego je dovoljno spojiti dve grede u obliku slova T. Kod razapinjanja onaj deo iznad horizontalne prečke krsta ne služi ničemu. Zašto onda praviti krst a ne običan T spoj na preklop, ojačan s dva kosa eksera? To bi sigurno bilo više nego dovoljno da izdrži tog izmučenog čoveka koji je sigurno bio sve samo ne gojazan i težak.
        Međutim, marketinški gledano, krst je fantastično rešenje. Izuzetno jednostavan i vrlo prepoznatljiv simbol, koji svako, ali baš svako može vrlo lako da nacrta, čak i malo dete, što je velika prednost, na primer, za nekoga ko namerava da noću brzo nacrta subverzivni grafit i pobegne od rimske patrole. Pretpostavljam da je iz tih razloga uveden krst kao simbol, a ne zato što je stvarno bio upotrebljen krst.

      2. Baptiza na Grckom URANJANJE. Konstantin je navodno posle pobede u bitci protiv Engleza sanjao KRST sa glavom mucenika i on je to predlozio za simbol vere. To je bilo 311. godine. Posto je on imenovao prvog Papu (to je bio njegov pismeni prijatelj), oni su se dogovorili da se ta crkva nazove Katolicka (na Grckom Katolis = Sveobuhvatni). Potom su ti svestenici postali njegovi placenici i oni su dodali pricu da je Konstantinova majka Jelena posle oko 300 godina „pronasla“ deo krsta gde je Hrist razapet. Inace Konstantin je po nagovoru majke Jelena prihvatio delimicno religiju Jevreja i prestao je da ih progoni jer su njegovi prethodnici u Rimu posle progona Jevreja vrlo lose prosli.

    2. mmm Ocigledno je da nisi u stanju da UVIDIS i SHVATIS da u hriscanstvu NE POSTOJI RAZLIKA izmedju Jovana kao „uronitelja“(pravilnije je kupac) (John the Immerser), Jovana kao Krstitelja (John the Baptist) i Jovana kao Pretece (John the Forerunner)?
      Uzevsi u obzir da su sva tri Jovana jedna ista osoba, i da se sva tri njegova nadimka kao blize odredjenice ravnopravno koriste u hriscanstvu, da ga u Islamu slave kao Yahyā (John) proroka( theprophet) koji siri rec bozju i koji je objavio dolazak Isusov, nevidjena je hrabrost da se pojavis sa nazovi „cinjenicama“ pokupljenim sa linkova tipa „trece oko“, „serbi su narod najstariji“ itd
      NOTA BENE: Hricanstvo se deli na tri glavne grupe: katolicke, prostestantske i ortodoksne/istocne hriscane.
      Glavna grana (podgrupa) u protestantizmu je Baptizam i vecina praktikuje krstenje potpunim uranjanjem u vodu.(Kikinda, Erdevik…)

  12. Stojkovića je na univerzitet u Kg doveo onaj rektor koga je Šarčević uz pomoć penzionera Jeremića i udbe smenio sa rektorskog položaja. Čisto da se ne zaboravi!

  13. Naravno, Stojkovic je zamrzao radno mesto u Srbiji, zauzeo nemom drugom mesto dok on zaradjuje dodatnu lovu tamo.

  14. Ovaj mi se ogadio.Nula od coveka,dok je ovde ziveo izbacivao decu na mreze a sad kuka kao nad nasom sudbinom iz sveta.

  15. E sad mi recite jel ima nesto gore nego kad spadnes na niske grane da svoju dedovinu omalovazavas u svetu jer ovde nisi bio sposoban da se boris kosto su tvoji preci,nego pojurio u svet za parama ?

  16. Zasto je uopste doktorima,glumcima itd.dozvoljeno da se bave politikom?Covece ako si zavrsio fakultet za doktora nisi politicke nauke.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.