Koalicija 27: Da javna rasprava o izmenama zakona o zaštiti životne sredine bude po propisima 1Foto: Beta/Emil Vaš

Koalicija 27 je danas pozvala Ministarstvo zaštite životne sredine da organizuje javnu raspravu o Nacrtu zakona izmenama i dopunama Zakona o zaštiti životne sredine u skladu sa propisima koji definišu uključivanje javnosti.

U saopštenju je resorno ministarstvo pozvano da ne otežava učešće zainteresovanih građana, institucija i organizacija komplikovanim procedurama i nepotpunim informacijama.

Navedeno je da je javni poziv za učešće u javnoj raspravi o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti životne sredine objavljen 2. decembra, gde je navedeno da je poziv objavljen i na na Portalu e-uprave.

„U trenutku pisanja ovog saopštenja na Portalu e-uprave javnog poziva nema, a rok za dostavljanje komentara i predloga teče i ističe 21. decembra“, navela je ta koalicija.

U saopštenju se navodi da dodatnu zabunu unosi i sam način obaveštavanja o javnim raspravama na sajtu Ministarstva zaštite životne sredine.

Navedeno je da je predviđena i javna diskusija u obliku video konferencije, ili na drugi način bez jasno naznačenog datuma, mesta, linka i termina održavanja.

Koaliciju 27 su osnovale organizacije civilnog društva 2014. sa ciljem da prate i doprinose procesu usklađivanja i primene politika i propisa Srbije sa pravnim tekovinama EU u oblasti životne sredine i klimatskih promena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari