Koalicija NADA: Neophodna hitna izmena cene tehničkih pregleda i registracije vozila, nameti postali nerealno visoki 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Koalicija NADA, koju čine Pokret obnove kraljevine Srbije, Demokratska stranka Srbije i još 19 udruženja građana, pozvala je danas nadležne državne organe da hitno izmene cene tehničkih pregleda i registracije vozila u Srbiji, ocenivši da su ti nameti „postali nerealno visoki“ i da je tehnički pregled ubedljivo naskuplji u regionu.

„Neverovatno je da u Sloveniji, koja ima skoro tri puta viši standard od nas, tehnički pregled košta 35 evra, a u Srbiji 6.000 dinara. Isto je i sa Hrvatskom, ali i sa drugim zemljama EU poput Mađarske i Bugarske, u kojima je ta usluga oko 25 evra“, ističe u saopštenju NADA, navodeći da je u poslednjih 10 godina cena tehničkog pregleda povećana za čak 600 posto.

„To je nedopustivo i tražimo od države da zaustavi ovaj suludi trend“, poručio je predsednik DSS Miloš Jovanović, dok je lider POKS Žika Gojković predložio da država „uprosti i ubrza tehničke preglede, koji danas traju duže od sat vremena, što vlasnici servisa za tehnički pregled koriste kao opravdanje za visoke cene“.

„Zarada pojedinih privatnih firmi na ovaj način se drastično uvećava, na uštrb velike većine vozača u Srbiji. Država mora da pokaže odgovornost i izađe svojim građanima u susret“, naglasio je Gojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari