Koalicije koje predvode Demokratska stranka (DS) i Socijalistička partija Srbije (SPS) dogovorile su se da formiraju novu gradsku vlast u Kraljevu.


Većina koju će oformiti DS i SPS treba da ima 38 od ukupno 70 odbornika. U toj koaliciji trebalo bi da budu i Ujedinjeni regioni Srbije, koalicija Preokret i koalicija Socijaldemokratski savez – Složno za Kraljevo – Socijaldemokratska partija.

Predsednik GO DS Ivan Jovanović kazao je da su „građani dali tu pozitivnu ocenu, koja je bila znak da treba u ovom pravcu da nastavimo razgovore i o budućoj vlasti koje smo uspešno priveli kraju, dogovorivši se oko osnovnih principa buduće vlasti u Kraljevu, nastavku započetih investicija i dolaska investitora, ekonomski razvoj što je najvažniji zadatak ove koalicije“.

Predsednik GO SPS Miroljub Baltić kazao je da im je „narod dao mandat za pregovaranje i zaključivanje ovakve koalicije“ i da je formiranje nove koalicije nastavak ranije saradnje, u nešto proširenom sastavu.

Na lokalnim izborima u Kraljevu, najveći broj, 16 odborničkih mandata, osvojila je koalicija Pokrenimo Srbiju – Tomislav Nikolić, a Izbor za bolji život – Boris Tadić 13 mandata.

Koalicija SPS – PUPS – Jedinstvena Srbija – Ivica Dačić osvojila je 11 mandata, Dveri – Za život Kraljeva sedam, URS – Jovan Nešović šest, Pokret za Kraljevo PULS Srbije – Ljubiša Jovašević pet, Preokret četiri, Složno za Kraljevo – Socijaldemokratski savez – Gordana Stojković četiri, i DSS – Vojislav Koštunica četiri odbornička mandata.

Konstitutivna sednica novog saziva gradske skupštine zakazana je za 31. maj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari