Koja je administracija neizvodljiva bez pomoći advokatske kancelarije 1Foto: Pixabay/Pexels

Veliki broj postupaka realizuje se brzo i lako, za kratko vreme i bez stresa i napetosti.

Ipak, u današnjem dobu učestalih promena, neizvesnosti i nekada odluka koje se moraju doneti u ograničenom terminu, profesionalna pomoć iskusnih i stručnih partnera, više je nego potrebna i nužna. To upravo mogu biti advokatske kancelarije, odnosno njihov vrhunski stručnjak – advokat, koji se angažuje za efikasnu realizaciju raznovrsnih administrativnih i pravnih poslova.

Advokatske kancelarije sačinjene su od tima pravnika koji imaju položen pravosudni ispit, kao i dobijenu potvrdu o upisu u registar, odnosno komoru advokata. Na osnovu stručne osposobljenosti i sjajnog znanja, kao i praktičnog iskustva i poznavanja propisa, mnogobrojne administrativne procedure kako u zemlji, tako i inostranstvu, može da ubrza i olakša najbolji advokat.

Advokat se angažuje prilikom kupovine i prodaje nekretnina

Jedan od značajnih i najčešćih ciljeva pojedinaca, parntera i porodica u savremenom dobu, jeste kupovina, odnosno prodaja stanova na tržištu nekretnina. Činjenica da je tražnja za stanovima ogromna, posebno u području prestonice i okruženja, nameće potrebu da se u često i ograničenoj ponudi, pronađu nekretnine idealne za život ili izdavanje. Advokatske kancelarije kontinuirano sarađuju sa klijentima u ovom domenu, omogućavajući jednostavnije formiranje ugovora koji će maksimalno zaštititi njihove interese i pružajući korisne savete za pažljivo postupanje kada je u pitanju promet velike vrednosti.

Naime, advokat može da pomogne prilikom procene vrednosti nekretnine, kao i uvida u samu dokumentaciju. Ispitivanje validnosti administrativnog dela koji obuhvata ogroman broj dokumenata i više nego obimnu papirologiju, advokat će izvršiti potpuno predano, vredno, pouzdano i detaljno. Uvidom u listove nepokretnosti, proveravanjem da li je nekretnina slobodna za promet, kao i utvrđivanjem da li postoje određena ograničenja, više vlasnika, kao i druge otežavajuće okolnosti, advokat će automatski obavestiti klijenta o potencijalnoj opasnosti ili olakšicama.

Sastavljanje dokumentacije, administracija i pravna pitanja

Prva asocijacija na reč advokat često bude sudski spor i postupak pred nadležnim pravnim institucijama. To je u potpunosti tačno, ali profesionalci u oblasti prava sa položenim pravosudnim ispitom potrebni su i prilikom realizacije brojnih drugih postupaka. Advokatske kancelarije obavljaju niz aktivnosti i zadataka, koji su bez njihovog angažovanja potpuno nezamislivi i nepotpuni. Pored prometa nekretnina na tržištu, u svakodnevnom životu i poslovanju obavlja se ogroman broj drugih procedura, čija administracija može biti i više nego zahtevna i složena.

Naime, sastavljanje i proveravanje ugovora uvek vrše advokatske kancelarije, tačnije iskusni advokat, bilo da je u pitanju kupovina automobila, opreme veće vrednosti, druge imovine i uspostavljanja radnih odnosa. Pokretanje biznisa i kreiranje različitih ugovora, potvrda, odluka, rešenja i drugih dokumenata koja mogu biti i predmet usvajanja na skupštini i odboru u skladu sa zakonskom regulativom, podrazumeva da će advokatske kancelarije pripremiti u potrebnom vremenu. Kako je veoma važno da se svaki stručni kadar bavi svojim poslom, tako je i neophodno svaku aktivnost koja podrazumeva tumačenje zakona i propisa prepustiti da bude zadatak koji će besprekorno uraditi najbolji advokat.

Advokatske kancelarije bogate su stručnjacima koji poznaju prava, zakone i druge akte, pravila i postupke na najvišem nivou. Zbog toga se angažuju prilikom otpočinjanja biznisa, prometa pokretne i nepokretne imovine, kao i usled rešavanja različith problema u domenu prava. Da bi se obezbedila neometana kupovina nekretnine postoji niz pitanja na koja treba dati odgovor, ispitivanja koja treba realizovati, kao i efikasno donetih odluka, zbog čega će pored agenata, finansijskih savetnika i drugih profesionalaca, pomoć advokata biti od velike koristi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari