“Koja je tvoja super veština?” – konkurs za srednjoškolce i gimnazijalce istočne, zapadne i južne Srbije i Šumadije 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Majdanpečki srednjoškolci i gimnazijalci svoje talente i interesovanja u školi i van nje mogu da predstave u likovnom formatu i time se pridruže svojim vršnjacima iz 99 gradova i opština u kojima program Evropske unije za lokalni razvoj sprovodi nagradni likovni konkurs na temu “Koja je tvoja super veština?”.

Sa ciljem da među mladima podstakne kreativnost, stvaralaštvo, ali i da ih motiviše da budu aktivni u svojim zajednicama program EU za lokalni razvoj – EU PRO Plus uz podršku Ministarstva za evropske integracije duže od decenije organizuje nagradni likovni konkurs.

Ovogodišnji je namenjen učenicama i učenicima srednjih škola i gimnazija iz 99 gradova i opština u istočnoj, zapadnoj i južnoj Srbiji i Šumadiji.

Tema ovogodišnjeg konkursa prati odluku Evropske komisije da se 2023. proglasi Evropskom godinom veština, treba da podstakne mlade da prepoznaju i u likovnom formatu predstave svoje talente i interesovanja u školi i van nje.

Konkurs takođe srednjoškolcima treba da omogući i da saznaju koja bi im vrsta obrazavanja u zemlji i u svetu pomogla da svoje talente transformišu u poslovne veštine, koje će da odgovore novim potrebama tržišta rada i koje bi primenili u svojim budućim profesijama.

Interni žiri odabraće 20 najboljih radova, a u odabiru konačnih 12 učestvovaće šira javnost onlajn glasanjem na internet stranici programa EU PRO Plus.

Onlajn glasanje biće otvareno nakon zatvaranja konkursa i trajeće pet dana, a glas publike učestvovaće kao peti član žirija i uz taj glas članovi žirija će izabrati 12 najboljih radova koji će se naći na stranicama kalendara EU PRO Plus programa za 2023. godinu.

Autori i autorke 12 pobedničkih radova dobiće nagrade, laptop i tablet računare i mobilne telefone, dok će škola koja se pokaže kao najbolja u angažovanju i organizaciji internog školskog takmičenja, tokom koga će se izabrati radovi za učešće na konkursu, dobiti kao nagradu laptop i projektor.

Konkurs je otvoren do 20. novembra, a propozicije su dostupne na internet stranici EU PRO Plus programa.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari