Koje aplikacije vam mogu pomoći da izbegnete gradske gužve i lakše se snađete u saobraćaju? 1Foto: Promo

Prošlo je radno vreme, jedva čekate da dođete kući ili se spremate da krenete na odmor, ali niste sigurni kojim putem biste krenuli, ne znate koji gradski prevoz bi mogao da vas doveze od tačke A do tačke B, sve su to problemi koji se u par klikova mogu rešiti skidanjem korisnik aplikacija na vaše pametne telefone.

Svi korisnici Huawei pametnih telefona, među kojima je i novi Huawei P60 Pro, mogu lako i jednostavno da skidaju apsolutno sve aplikacije na svom telefonu sa AppGallery prodavnice.

AppGallery je zvanična platforma za distribuciju aplikacija na Huawei uređajima. Pošto spada u top tri aplikacije na globalnom tržištu, AppGallery nudi ogromnu ponudu aplikacija u više od 170 zemalja i regiona.

Korisnici lako mogu da skinu i koriste poznate aplikacije kao što su YouTube, Instagram, TikTok, Facebook, Whatsapp, Viber, Airbnb, Canva, CapCut, Duolingo, HBO Max, kao i aplikacije svojih omiljenih medija gde će moći da prate sva aktuelna dešavanja.

Sve ove aplikacije, kao i mnoge druge dostupne su kroz samo dva klika, direktno sa AppGallery.

Međutim, među korisnijim aplikacijama koje možete da imate na svom novom Huawei P60 Pro telefonu jesu aplikacije koje će vam makar malo olakšati kretanje u saobraćaju, kako po prestonici, tako i po drugim gradovima, pa čak i zemljama.

MapFactor Navigator

MapFactor je besplatna oflajn navigacija sa više od 50 miliona korisnika po celom svetu.

Kako je ocenjuju iskusni korisnici, predstavlja balans između postojećih besplatnih i plaćenih navigacija jer ima po malo od obe vrste.

Aplikacija nudi pouzdanu oflajn GPS navigaciju u više od 200 zemalja širom sveta, mnoge mogućnosti prilagođavanja, tačke interesa, upozorenja na brzinu i radarsko upozorenje, optimizaciju putnih tačaka i druge funkcije kao što su alternativne rute, informacije o saobraćaju i slično.

Osnovana je na besplatnim OpenStreetMaps, a korisnici mogu i kupiti profesionalne TomTom karte za još precizniju navigaciju ili navigaciju za kamione.

Ipak, postoji jedna opcija koja će biti korisna onima koji često voze po gradu – Live HD Traffic.

Aktuelne informacije o saobraćaju se prikazuju na karti i koriste se za proračun i optimizaciju rute, a za to je potrebna internet konekcija, kao i pretplata na naprednu verziju aplikacije, budući da ovaj dodatak nije omogućen u okviru besplatnog paketa.

Pink Taxi Beograd

Treba vam taksi, ali ne volite da pričate sa operaterima u kol centrima? Taksi aplikacije odavno su dostupne na tržištu i pametnim telefonima.

Ne morate da pamtite brojeve telefona ili da zaustavljate taksi na ulici, bez komplikovanih brojeva, samo jednim klikom rezervišite sebi vozilo.

Koje aplikacije vam mogu pomoći da izbegnete gradske gužve i lakše se snađete u saobraćaju? 4
Foto: promo

Takođe, ne morate da objašnjavate gde se nalazite, budući da aplikacija sama pronalazi vašu lokaciju, a na mapi možete pratiti taksi koji dolazi po vas.

Pink Taxi aplikacija nudi nekoliko načina plaćanja koje birate pri poručivanju vozila – kešom, karticom u vozilu ili povezivanjem kartice sa aplikacijom čime će vožnja po dolasku na destinaciju biti automatski naplaćena sa računa.

Parking manijak

Žurite na posao i nemate vremena da vijate tablu kako biste platili parking? Tu na scenu stupa „Parking manijak“.

Parking manijak je aplikacija namenjena korisnicima mobilnih uređaja u Srbiji. Osnovna namena aplikacije je plaćanje parkinga. Podržava gotovo sva mesta u Srbiji.

Aplikacija podržava i automatsko lociranje mesta za koje se plaća parking korišćenjem mobilne mreže (modafinil), a za neke gradove i zone parkinga upotrebom GPS senzora.

Moovit: Bus & Rail Timetables

Moovit je besplatna lokalna aplikacija za gradski prevoz na svetu.  Sa Moovitom, konačno možete da ne brinete kada se vozite gradskim prevozom.

Aplikacija, između ostalog, podrazumeva pretragu za bilo koju destinaciju kako bi ste dobili korak-po-korak uputstva vožnje.

Omogućena je i vožnja sa ‘Uputstvima uživo’ kako bi ste dobili uživo očekivano vreme dolaska, i obaveštenja kada treba da izađete iz prevoza.

Takođe, omogućeno je i realno vreme (ili planirano vreme, kada realno nije dostupno) za liniju koju čekate da stigne.

Moguće je pogledati i trasu linije i buduće dolaske na svaku od njenih stajališta.

Pored ustaljenih obaveštenja, obezbeđeni su i trenutni servisni statusi za bilo koju izmenu u vidu trase kod izabrane liniju.

Yandex Go – taxi and delivery

Yandex taksi je „ekonomik“ – taksi za svaki dan za vožnje po gradu i van grada.

Ipak, ono što ga izdvaja od konkurencije jeste služba za dostavu koja će vam pomoći da preuzmete slušalice sa popravke ili da date dokumenta kolegi.

Kurir će biti kod vas za oko 15 minuta, a cela kurirska dostava će trajati manje od sat vremena.

Da bi se došlo do opcije za isporuku, potrebno je samo da se unese broj telefona primaoca, koji će potom dobiti SMS poruku sa linkom.

Preko tog linka moguće je pratiti pošiljku duž rute i po potrebi kontaktirati kurira u bilo kom trenutku.

VOZZi – Car & Travel

Prazan akumulator u automobilu, probušena guma ili vam je jednostavno ponestalo benzina, nelagodnosti su koje vam mogu i kratak put pretvoriti u višesatno čekanje.

VOZZi je aplikacija gde na jednom mestu, u realnom vremenu možete dobiti pomoć na putu sa auto servisom i šlep službom.

Aplikacija je lansirana 2017. godine, i u kratkom roku uvela revoluciju u sistemima pomoći na putu.

Korisnici dobijaju efikasno i jednostavno rešenje kada im je najviše potrebna pomoć time što je usluga digitalizovana u obliku aplikacije.

Jedna od prednosti je, kako navodi tim koji stoji iza ove aplikacije i to što su transparentne cene.

Moguće je odabrati način plaćanja – gotovinom ili karticom, a prilikom odabira usluge navodi se i procena cene i predviđeno vreme dolaska.

CarGo – Go Anywhere

Godine 2015. pojavila se srpska verzija Uber-a pod nazivom Car:Go

Koje aplikacije vam mogu pomoći da izbegnete gradske gužve i lakše se snađete u saobraćaju? 5
Foto: promo

Radi se o mobilnoj aplikaciji putem koje korisnik može zakazati odnosno poručiti vožnju u Beogradu.

Prilikom poručivanja i zakazivanja vožnje, aplikacija će vam pružiti informacije o vozaču (ime) kao i o vozilu kojim ćete se voziti i tablicama (npr. Citroen C5), ali i procenu naknade za vožnju koju poručujete.

Još jedna bitna razlika i prednost Car:Go aplikacije u odnosu na klasična taksi vozila je da prilikom završetka vožnje nema čekanja da bi se obavila naplata usluge, jer se naplata vrši automatski – putem kredita koji je kupljen direktno iz aplikacije.

MyPatrol – Moja Patrola

Moja patrola omogućava svim korisnicima da samo jednim klikom prijave primećenu policijsku patrolu i da uvek budu obavešteni o patrolama koje su prijavili drugi korisnici. Takođe, svaki korisnik može da potvrdi ili negira prijavljenu patrolu.

Uz pomoć složenog algoritma računa se pouzdanost svakog korisnika, verovatnoća postojanja patrole i uvek se prikazuju maksimalno precizni podaci svim korisnicima.

Opcija „Mapa sigurnog kretanja“ Vam omogućava da izbegnete prijavljene patrole. Nakon klika potrebno je da unesete Vaše odredište ili da ga obeležite na mapi, nakon toga će Moja patrola naći rutu koja izbegava prijavljene patrole od Vaše trenutne lokacije do odredišta.

Opcija „Potencijalne patrole“ vam prikazuje patrole koje su se često nalazile na istim mestima u prethodnom periodu.

Na svaku prijavljenu patrolu možete kliknuti i dobiti informacije o verovatnoći da se patrola zaista tu nalazi, kao i ko ju je i kada prvi i poslednji prijavio. Svaku patrolu možete potvrditi ukoliko ste je i vi tu primetili ili negirati ukoliko se patrola više ne nalazi na prijavljenoj lokaciji. Svaki vaš glas se beleži i ukoliko dajete istinite informacije vaša pouzdanost se povećava ili smanjuje ukoliko dajete lažne informacije. Što veću pouzdanost imate vaš glas više vredi.

Ipak, tim aplikacije Moja patrola apeluje na opreznu vožnju i poštovanje saobraćajnih propisa.

Nebezbednom vožnjom ugrožavate sebe i ostale učesnike u saobraćaju. Kako navode, Moja patrola služi isključivo kao sredstvo za deljenje informacija među vozačima.

Huawei P60 Pro – kombinacija umetnosti I tehnologije

Huawei je 9. maja u Minhenu evropskom tržištu predstavio nove vrhunske uređaje i seriju novih inovativnih flagship proizvoda.

Jedan od predstavljenih pametnih telefona nove generacije je i Huawei P60 Pro – broj jedan u domenu fotografije sa najvišim rezultatom u istoriji Dxomark-ovog rangiranja.

Ovim lansiranjem Huawei je potvrdio lidersku poziciju na tržištu potrošačke elektronike i ostao posvećen kontinuiranim inovacijama i otvaranju vrata digitalnog sveta svakom pojedincu, porodici i organizaciji.

Povratak legendarne P serije uz Huawei P60 Pro

Uz tehnološke prekretnice koje su korisnicima donele neponovljivo iskustvo fotografije, Huawei P serija je sinonim za inovacije u domenu fotografije i izvanredan dizajn za više od 15 miliona korisnika u Evropi.

U toku prethodnih nekoliko godina napredne karakteristike kamere Huawei P serije omogućile su brojnim zaljubljenicima u fotografiju da postanu pravi profesionalci.

Huawei P60 Pro ističe se vrhunskim performansama i karakteristikama kamere, što ga čini najnaprednijim pametnim telefonom u domenu fotografije koji je trenutno dostupan na tržištu.

Huawei P60 Pro biće dostupan u Srbiji od 22. maja u prodavnicama provajdera A1, MTS i Yettel, kao i u slobodnoj prodaji.

Više o informacija o telefonu pronađite na sledećem linku.

AppGallery: čitav spektar funkcionalnih aplikacija

Kao što je to obično slučaj sa Huawei pametnim telefonima, novi Huawei P60 Pro stiže sa čitavim spektrom funkcionalnih aplikacija.

Kao treća po veličini prodavnica aplikacija na globalnom nivou, AppGallery stekla je reputaciju skladišta hiljada aplikacija, i Huawei korisnici znaju da je među njima mnogo svetski vodećih naslova.

Na AppGallery korisnici Huawei pametnih telefona mogu pronaći 18 visokokvalitetnih i bogatih kategorija, koje pokrivaju vodeće svetske i lokalne aplikacije, uključujući navigaciju i transport, vesti, društvene mreže, finansije, zabavu i druge.

AppGallery je dostupna u više od 170 zemalja i regija sa preko 580 miliona aktivnih korisnika mesečno na globalnom nivou i 6 miliona registrovanih programera.

Kako radi AppGallery u praksi?

Odmah nakon što otvorite AppGallery koji se već nalazi na vašem pametnom Huawei telefonu, videćete sve popularne aplikacije izdvojene.

Kada pritisnete install prve željene Google aplikacije, uz skidanje te aplikacije skinuće se i Gbox, aplikacija treće strane koja je tu da omogući lako I neometano skidanje svih Google aplikacija sa AppGallery prodavnice.

Nakon toga će se sve ostale aplikacije skidati u sekundi, jednim klikom, bez dodatnog skidanja Gbox-a.

Kada budete želeli da skinete neku Google aplikaciju i pristupite svom Google nalogu, kao i na svim ostalim pametnim telefonima, potrebno je da unesete podatke za svoj Google nalog, nakon čega ćete moći jednostavno da ga koristite.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.