Kojih su 10 najčešćih laži i manipulacija u vezi sa NATO bombardovanjem?

Objavio Institut za evropske poslove povodom 25 godina od bombardovanja

Ostavite komentar


  1. Dobar tekst! Kad bi razum nadvladao inat i prkos, mogli bismo kao i svaka nacija posle ratovanja, da stavimo tačku na ove događaje.

  2. Sad će „X-man“, jer se tamo zvanično oglašava, sve ovo da demantuje.
    I pomnoži glupost sa 10 kako bi dosegao beskonačnost.

  3. Mi živimo u laži od 1987. Ziveli smo dobro tokom Tita zbog kredita kojim su nam generacije zadužili I bas zato sto smo dobro ziveli danas ispastamo … draža m. Je dokazano oslobodjen optužbi za izdaju i zlocine… u Pandi su srpsku decu ubili albanski ekstremisti… premijera Djindjica nisu ubili Jovanovic i Legija… NATO se širi agresivno na istok bez želje tih zemalja naroda za članstvom … Tito uništio Srbiju i Milosevic i sada Vučić su prosvetitelji Srba… hrvati slovenci i muslimani si izazvali rat a ne srpska služba bezbednosti i kos… Mi živimo u laži već 4 decenije .

  4. To što nismo bili u mogućnosti da prebrojimo žrtve stradale u 2.sv.ratu mogu i da opravdam,iako se i dan danas manipuliše sa istim,ali ne uspeti za 25 godina prebrojati vivilne i vojne žrtve je prvorazredni nonsens.Ili je to opet lep materijal za manipulacije političara.
    Žalosno.

  5. Sa Titom je u Srbiji pokopan i poslednji atom ljudskosti, demokratije i normalnosti.

  6. Cinjenica je da su neprijateljski avioni u jutarnjim casovima bacili kasetne bombe na klinicki centar I Veliku zelenu pijacu u Nisu. Takodje su unistili putnicki voz u Grdelickoj klisuri I Autobus Nisekspres na KiM. Namerno ubijanje civila je gnusni I cinicni ratni zlocini za koje mora da se odgovara.

  7. Da, jos jedna NVO finansirana parama istih onih koji su i bombardovali Srbiju i koji upravo rade na legalizaciji albanizacije i otimacine Kosova. Ma sve prsti od „objektivnosti“… Nego, zasto se ne napravi lista lazi na osnovu kojih se opravdava bombardovanje i otimanje Kosova? Sta je problem? Ne uklapa se u agendu?

  8. NATO nije nikog ubio.
    Svi Srbi su se poubijali sami.
    NATO nas je bombardovao za naše dobro.
    Ali su Srbi silovali desetine hiljada albanskih žena i ubili 500000 Albanaca.
    Ovaj članak je čista zapadna propaganda.
    Da nismo sve ovo doživeli pa da poverujemo.
    Human rajts voč je propagandna organizacija američke imperijalne sile.

  9. Analizu je uradio Institut za evropske poslove. Na sajtu te organizacije, kao „donatori, sponzori i prijatelji“ su, izmedju ostalih, navedeni NATO i ambasade veceg broja zemalja koje su bombardovale tadasnju SRJ. Poznato je da oni koji bombarduju placaju institute u bombardovanim zemljama da pisu samo istinu…

  10. Ovakva studija nam je trebala koliko i rupa na glavi! Kakvi ,,uzroci i posledice“ vam trebaju ako vam u stan upadnu razbijači sa bezbol palicama, pretuku čeljad a stan demoliraju?

  11. Odavno nisam pročitao pristrasniji tekst u korist NATO alijanse… Pozivam autore da na lokaciji „Slatina“ ili „Belo polje“ odu i da kampuju mesec dana pa da onda pričaju o osiromašenom uranijumu…dođite do Kragujevca da vam prezentujemo naša iskustva iz realog života ( dok smo još živi ) od *99.e pa do sada…NATO nikad u svojoj istoriji nije ništa priznao što bi mu naškodilo ili poljuljalo ugled ( ako ga još uvek i ima )…ali…sve za LOVU…pozdrav…

  12. Sta je ideja ovakvih tekstova? Da umanje velicinu zlocina koji je NATO uradio ovde? Jeli ovo neka placena kampanja?

  13. PA NIŠTA OD TIH NARATIVA NISTE DEMANTOVALI, SAMO REKLA KAZALA.

  14. Фали само једанаеста тачка.
    11. Срби су сами себе бомбардовали и то приказали као НАТО агресију.
    Дакле, првих десет тачака је потпуно ирелевантно са обзиром да је извршена агресија
    на суверену земљу мимо међународног права.
    Посебно је патетичан део у вези са осиромашеним уранијомом и предлажем оном
    ко је ово писао (Д.Д.) да у свом стану држи одређену количину овог лековитог
    материјала и да нам јави како су му деца.

  15. Ja iskreno želim da autor teksta dokaže tvrdnju za delovanje osiromašenog uraranijuma na ljude npr. da on ili ona i njegova porodica provedu godinu dana u neposrednoj blizini zračenja uranijum pa da vidimo dal će za 2-3 godine da obijaju onkološke pragove. Mislim da je to pošteno ako ste upravu nemate čega da se bojite.

  16. Проверени извори кажу: Срби су потплатили неке НАТО генерале, затим Клинтона, Тонија Блера, Шолца и остале да бомбардују Србију осиромашеним Уранијумом (који је користан за здравље у било којим количинама), касетним бомбама и свим осталим што су имали. НАТО није хтео да бомбардује ни возове, ни мостове, ни фабрике, али ето … Срби су инсистирали! Захвалан сам творцима ове студије што су нас просветлили.

  17. I pored ovakvih tekstova, ne možete da nam promenite razmišljanje a i vaše će valjda da prođe, niko vas spominjati neće.

  18. Skupština Srbije je 2018.formirala stručnu multidisciplinarnu komisiju koja je dobila zadatak da utvrdi posledice NATO bombardovanja na stanovnistvo Srbije.
    Da li je moguće da za 6 godina ta komisija nije izdala barem preliminarni izveštaj?
    Nisu radili ništa ili nije zgodno da izađu sa rezultatima?

  19. Осиромашени уранијум није штетан, Милошевић крив за агресију, слобода је ропство….одличан пример „објективног“ извештавања НАТО злочинаца!

    Јесте ли све ово сами смислили или вам је неко помогао?

    Сматрате ли да Србија треба да опрости и ратну одштету?

  20. Polazni stav autora je da je narativ NATO-a suva i jedina istina. Inače bi verovatno pobrojali i NATO laži. Ali to se ne plaća.

  21. Ispašće na kraju da je osiromašeni uranijum zapravo blagotvoran za organizam.

  22. Vaš list čitam odavno bio mi je prozor u svet u Miloševićevim vremenima ali sam zgranuta šta ste sada napisali,pa zar se niko od novinara nikada nije potrudio da napiše kako se stvarno zvala ova operacija,ne znam čemu služi ovaj tekst?

  23. Treba da tražimo rezoluciju saveta bezbednosti o zahvalnosti što su nas bombardovali.

  24. Срамотан текст. Ниво информера Вам не приличи.
    Брука

  25. Zaboravili ste da napisete da trebamo da im se zahvalimo na tome sto su nas bombardovali, sto su nam decu ubijali, oteli deo drzave…

  26. Nato bombardovanje Srbije je bila posledica prethpodnog bombardovanja Vukovara, Sarajeva, Dervente…, pola Bosne i trećine Hrvatske i zločina protiv albanskih civila 1998 i 1999 ghodine. Dok to većina ne shvati nema nama spasa.

  27. Шта је довело до бомбардовања? Похлепа ваших ментора за богатством које се налази на КиМ. Навикли да живе на туђи рачун. Нисам за ове на власти,а још мање за Ђикија и његове. Иста роба само друго паковање. Шта вам значи ово „потврди да си човек“?! Шта је по вама бити човек?

Ostavite komentar


Društvo

Izraelski napad: Stanovnici Rafe u očaju 10

Izraelski napad: Stanovnici Rafe u očaju

Spontane proslave na ulicama Gaze u ponedeljak uveče nisu dugo trajale. Neposredno nakon što je Hamas objavio da je prihvatio sporazum o prekidu vatre koji su predložili Egipat i Katar, stigli su izveštaji o snažnim eksplozijama u istočnom delu Rafe, gde je izraelska vojska u ponedeljak ujutro naredila hitnu evakuaciju.

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.