Koji sadržaji očekuju turiste tokom leta na Zlatiboru? 1Zlatibor/Foto: N. Kovačević

I ove letnje sezone posetiocima Zlatibora biće ponuđen niz besplatnih kulturnih, muzičkih, zabavnih i drugih programa, koji će se odvijati na otvorenom prostoru.

U okviru tradicionalne manifestacije „Zlatiborsko kulturno leto“, koja zvanično počinje 15. jula i trajaće do kraja avgusta, planirani su različiti programi, a među njima i sadržaji za najmlađe.

Ceo program, kaže za Danas Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor, posvećen je obeležavanju vrednog jubileja – 130 godina organizovanog turizma na Zlatiboru.

Koji sadržaji očekuju turiste tokom leta na Zlatiboru? 2
Vladimir Živanović/Foto: N. Kovačević

„Na Kraljevom trgu“, ističe, „biće priređeno više od 50 programa, poput koncerata, dečjih predstava i animacija“.

Kulturno leto počinje u subotu, 15. jula, u 20,30 časova, na Kraljevom trgu, nastupom festivalskog orkestra  Virtuozi, pod upravom Bojana Suđića.

„Tokom leta biće priređeni i koncerti Jelene Tomašević, Nikole Rokvića, Željka Vasića, Neleta Karajlića i Stefana Milenkovića, Nevernih beba i mnogih drugih izvođača, kao i nastupi kulturno-umetničkih društava, trubačkih orkestara“.

„Biće organizovane književne večeri, izložbe i likovne kolonije, pozorišne predstave i mnogi drugi programi “, dodaje Živanović.

Koji sadržaji očekuju turiste tokom leta na Zlatiboru? 3
Foto: N. Kovačević

„Pokušali smo da napravimo raznovrstan program, koji će doprineti da turistima, svih generacija, boravak na Zlatiboru bude zanimljiv i sadržajan“, objašnjava Živanović.

Svi sadržaji su, posebno ističe, besplatni i odvijaće se na otvorenom prostoru, na letnoj sceni na Kraljevom trgu.

Tu manifestaciju, koja se održava dvadeseti put, organizuju Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor, a detaljnije infromacije o programima mogi se pronaći na sajtu TO Zlatibor.

Očekivanja    

Smeštajni kapaciteti, kaže Živanović, trenutno su popunjeni sa oko 65 odsto i navodi da se se prvi veći dolazak turista očekuje ovog vikenda. „Očekujemo da popunjenost do kraja leta bude veća od 85 odsto i da na Zlatiboru dnevno boravi više od 40. 000 turista“, dodao je naš sagovornik.

„Karmina Burana“

Centralna proslava 130 godina organizovanog turizma na Zlatiboru biće 19. avgusta, kada će se održati svečana akademja u Kulturnom centru, a istog dana, od 20, 30 časova na Kraljevom trgu, Simfonijski orkestar i hor RTS izvešće „Karminu Buranu, Karla Orfa, pod dirigentskim vođstvom Bojana Suđića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari