Kolegijum NIN-a osudio Đukanovićeve pretnje novinaru Vuku Cvijiću 1Vladimir Đukanović foto BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Kolegijum nedeljnika NIN najoštrije osuđuje pretnje koje visoki funkcioner SNS Vladimir Đukanović preko društvenih mreža upućuje novinaru NIN Vuku Cvijiću zbog njegovih istraživačkih tekstova i javnih nastupa, u kojima bez kompromisa i ustezanja iznosi činjenice o povezanosti ljudi iz vrha vlasti sa kriminalom.

U saopštenju Kolegijum podseća da je Đukanović pravni zastupnik prvooptuženog u aferi “Jovanjica” Predraga Koluvije i bivše državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović i apeluje na sve nadležne organe da preduzmu sve da se zaustave neargumentovani napadi i pritisci na sve profesionalne novinare u Srbiji.

Kolegijum nedeljnika NIN stoji iza svih tekstova Vuka Cvijića objavljenih u nedeljniku NIN, za koje je inače dobio priznanja i UNS i NUNS, i ohrabruje i druge novinare da nastave da hrabro istražuju sve afere, vodeći računa isključivo o istini, javnom interesu i standardima profesionalnog novinarstva.

Đukanović je na Tviteru objavio da će Vuk Cvijić „odgovarati za svaku laž“ koju je napisao i izgovorio. „U očima ti se vidi strah“, poručio je Đukanović novinaru Cvijiću, zbog tekstova o Jovanjici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari