Komandant Kfora: Formiranje ZSO je kontroverzno pitanje

Ostavite komentar


  1. Taj lik ni po kom osnovu nije ovlašćen da se petlja u politiku i da komentariše medjunarodne sporazume i mehanizme, već da izvršava naredjenja i da poštuje sadržinu tih sporazuma.

  2. A gde je državni entitet Srbije? Srbija je medjunarodno priznata država o čijem integritetu treba voditi računa.Kosovo samo pokušava da bude suverena država na silu!

  3. A šta fali „Bosnaizaciji Kosova“ po čemu to BiH i R. Srpska su remetilački faktor?
    Prvo ZSO je prihvaćena od EU, Srbije i Kosova* koji su u skupštini Kosova ratifikovali sa 2/3 glasova.
    Ako već Rizi govori o 16 tačaka sporazuma u Beloj Kući najvažnija je sprovođenje odluke o SZO.
    I još nešto ZSO nije etnitet ili republika Srpska sa pravima koje poseduje R. Srpska u odnisu na BiH.
    ZSO nema omeđenu i kompaktnu teritoriju, nema ustav već statut, skupština ZSO deluje iskkjučivo u svojim opštinama a na nivou R. Kosovo u skupštini i vladi deluju srpski poslanici. Jedini benefit je samostalna ekonomija (pod kontrolom vlade Kosova) i nesmetan protok investicija, robe i srestava sa Maticom i bez ZSO neće moći profunkcionisati ni Mini Šengen takođe zacrtan u Vašingtonu. Dakle. Ne možete pozdravljati sporazum u Beloj Kući i prenebregnuti dve važne tačke sporazuma koje su uostalom prihvaćene i od EU.

  4. Tipično nato-nacističko srbofobno blebetanje spodoba koja NE RADE svoj posao ali se „razumeju“ u TUĐA POSLA koliko i žaba u krokodile… Posebno je interesantno „šta je rekao“ komandant kfora uistinu ali nam je sasvim JASNO šta o tome „misli“ Radio slobodna evropa… „državni entitet kosova“… Entitet je ISPRAVNO ali atribut „državni“ je FANTAZMAGORIJA LAPSUS…!

  5. Idi begaj, a stvaranje albanske paradrave na Kosovu nije kontroverzno, albanizacija Kosova nije kontroverzna, stvaranje „republjike aljbanske“ na Kosovu nije kontroverzno, krsenje R1244, Odluka Badinterove komisije, Zavrsnog akta iz Helsinkija to je sve ok, naoruzavanje albanskih terorista nije kontroverzno, sakrivanje zlocina Albanaca i saucesnistvo u zlocinima ni to nije kontroverzno?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.