„Kome smeta borba građana za čist i zdrav vazduh?“

Komandir Žandarmerije protivnike vlasti nazvao "ološima"

Ostavite komentar


    1. Ako je na slici covek koji je to napisao on ne moze biti komandir jedinice posto je to oficirski cin a ovaj covek nije oficir

  1. Kad pogledam ovu fotografiju pomislim da bi neki psihijatar trebalo da ga pozove na razgovor. Ipak je on u dodiru sa opasnim oruzjem.

  2. „mi građani moramo se organizovati kako bismo omogućili da se u našim gradovima dostojanstveno živi i diše čist vazduh punim plućima.“

    Pohvalno. Ali ako je plan da se sakupljamo sa transparentima i skandiramo svoje želje dok se ne ispune, tojest ako ta magija stvarno radi, onda hajde jedan dan da tako izvičemo i plate od po 3000 evra i minimalnu godišnju temperaturu od 26°C?

    1. Ili da kao ti i tebi slični poslušni podanici nikad ništa ne tražimo, nikad ni protiv čega ne protestujemo, nego samo mirno i poslušno baš sve gutamo i čekamo u redu da nam neki Vučić na vlasti milostivo nešto udeli, od Zlatnog doba do čistog vazduha. Pa ako nas se seti, dobro, a ako nas se ne seti, ništa, mi ćemo nastaviti da mirno čekamo i poslušno trpimo, zar ne?

      1. Zovite kad budu zahtevi za plate od 3000 evra i minimalnu temperaturu od 26°C. I jedno i drugo bi rešilo najveći deo zagađenje.

        Za tvoju informaciju, to što ti misliš da nešto radiš je najprostiji mehanizam ikad: ne možeš ili ne umeš svoj mali život da urediš, pa onda „uspešno“ eskiviraš taj svoj mali problem baveći se većim. Svetskim!

        Kad pročistiš vazduh (rofl!) ,tvoj problem će i dalje da te čeka. Njega nema ko drugi da reši, do tebe!

        Naravno, onda češ ti da nađeš još neki veliki problem, što nerešiviji to bolje, i tako, bežanju od stvarnosti nigde kraja.

        Srećno!

  3. Kome smeta borba za čist vazduh u Srbiji? Pa na to pitanje je odgovor i lak i jednostavan. Smeta svima onima koji su za DEBELI MITO srpske firme -npr. Železaru SD, Borski kompleks, i dr. firme ali i dozvolili uzvoz krševa od motornih vozila najviše iz Nemačke, i onima koji strancima za sva trovanja Srba zbog dobijenog mita gledaju kroz prste! Smeta i onima koji su bacali milijarde evra na propali JAT i Er Srbiju, Arapima za srpske pare gradili BG na vodi, razbacivali se davanjem poslova za preskupe pare strancima itd. umesto da su te pare uložili u zaštitu okoline, reciklažu otpada, preradu otpadnih voda i zaštite od poplava. A posle, kada bi se poboljšali uslovi življenja su mogli da krenu sa drugim poslovima! Ali ne, oni bi prodali i svoje roditelje i rodbinu, samo ako im se dovoljno tutne na konto ili u preduboke džepove~!!

  4. Od cegaa se izdrzavaju ovi iz inicijative NDB. Od njih niko ne radi od cega zive.? Da ne zivee od cistog vazduha?

    1. E, da, to je stvarno najvažnije u ovom trenutku. Ne činjenica da se gušimo i trujemo zagađenim vazduhom, nego odakle se finansiraju ti koji se bune protiv toga. To se mora utvrditi!
      Ej, bre, botino ograničena, da li si svestan da i ti udišeš taj isti opasan i otrovan vazduh kao ti „izdajnici“ i „strani plaenici“ iz NDB?!! A za to vreme oni koje ti tako tupavo podržavaš kupuju prečistače vazduha novcem iz budžeta i instalitaju u svoje kuće i kancelarije. Šta misliš (ako uopšte nešto misliš), kad ćeš i da li ćeš ti dobiti prečistač vazduha? Dobićeš, limburga meseca. (Da, to je onaj mesec kad se šišaju mladi majmuni.)
      I još se potpisuješ kao „slobodan“. Nemaš ti pojma šta je sloboda i ne bi je prepoznao ni da je na ulici sretneš!

      1. Ovo je jako ruzna i neprimerena izjava ovog Zandarma,ali On je pojedinac u toj policiji, NE GENARILZUJTE STVARI.

    2. @slobodan: a od čega se izdržava dotični komandir? Od para svih nas, uključujući i ove što protestuju. I onda ih on čašćava uvredama? Drugo oni ne prave nerede i žandarmerija ne suzbija nerede pa da se psuju uzajamno. On vređa iznoseći svoj lični stav. On se meša u politiku! To je ono što vlast najčešće prigovara svakome ko im se protivi a nalazi se na bilo kakvoj funkciji. Šta ćemo sa tim što se žandarm bavi politikom? A za @ realno realnog: niko se nije ogradio od ovih uvreda. Otkud znate da je on samo pojedinac? Kako mi to da znamo? Ko se od njega javno ogradio? Otkud znamo da ostali koji ćute ne misle isto? Šta, vi ste insajder?

  5. Despotski poslusnik u nekoj od uredjenih zemalja bi odmah dobio otkaz,dok kod nas ce verovatno kada bude trebalo dolaziti po kucama i odvoditi politicki nepodobne gradjane na streljanje .
    Ovaj sistem u srbiji je zlo kao da su svi mentalno poremeceni pa nikom nista

  6. Kretenima koji čuvaju vlast onih zbog kojih su nam vazduh, voda i zemljište najzagađeniji u Evropi.

  7. Nije problem borba za čist vazduh,nego se vlast plaši da okupljanje građane ne dovede i do drugih zahteva i protesta.

  8. On samo potvrdjuje konstataciju da je “ glupost kao kosmos bezgranicna“. 100% je i radikalni nacionalista a takav nebi smeo biti na polozaju u demokratskom,gradjanskom drustvu. Sam je sebi kriv,karijera mu se zavrsava sa nazadnima u mestu.

  9. Zašto niko ne kaže zašto će na OPRAVDANIM građanskim protestima predstavnici političkih stranaka koje uz opravdane zahteve za čistiji vazduh provlače političke pamflete. Postovani/ne iz NDBG, Vi ste samim tim što ste članica SzS politička organizacija i niko Vam ne spori političko delovanje, ali nemojte obesmišljavati GRAĐANSKE inicijative za bolji život svojim neprimerenim uplitanjem i traženjem političkih zahteva. Uzgred svako ko se kandiduje na nekim izborima je politička organizacija kao npr Pravda za Davida, time su se diskfalifikovali kao građanski pokret za istraženje ispitivanja o smrti Davida i time dali politikantsku primesu.

  10. Ma kakav vazduh, kakvi gluposti. Sve je ispolitizovano, kao i do sad. Gde ti dusebriznici bejahu, za vreme Tadica, pa tada je vazduh bio jos zagadjeniji. Tada nisu smeli da se bune, kod Tadica, „demokrate“. A, kod autokrate i diktatora Vucica smeju!!!???

  11. Podjimo od pretpostavke da je ova vest tačna. U vreme kvazinovinarstva i globalnog i lokalnog je nužno poći od pretpostavke dok se informacija ne pokaže tačnom ili dezinformacijom. Pod 1 protest protiv progresivnog zagađivanja naravno ne samo Beograda već Srbije i uzduž i popreko je blagovremeno, uredno prijavljen MUP i MUP je protest odobrio. Pod 2 Na protestu su u punoj meri poštovane sve važeće epidemiološke mere. Pod 3. Na protestu nije bilo niti jedne jedine stranačke zastave, plakata, bilo čega što bi ukazivalo na besmisleno politizovanje. Jesu viđeni „faktori“ iz recimo opozicionog bloka ali to što su oni kačili fotografije protesta umesto na svoj lični na stranačke internet profile, to je samo posledica njihovog nižeg intelekta kao i ovog državnog službenika u funkciji jednog od komandira Žandarmerije. Štaviše glavni organizatori „Eko straža“ su sasvim ozbiljno na protest pozivali sve bez izuzetka i provera „članskih karti biblioteke“, sve koji smatraju da je ogromna toksikacija vazduha,zemlje i vode životni a ne politički problem. 4. Protest su s obzirom na to da nije bila zgažena ni travka a kamoli došlo do bilo kakvog lomljenja, paljevine ili daleko bilo povređivanja korektno pratili i oni koji se pretežno „hrane“ nesrećama, tragedijama i naravno lažima poput „BLIC“, RTS i sl. jer se sve što se događalo i izgovorilo tokom protesta nije moglo drugačije prikazati ni uz pomoć vrhunskih SF scenarija. 5. Zaključak: aktivisti i ljudi u borbi za detoksikaciju Srbije u pogledu zaštite životne sredine neće obraćati pažnje na psihotične i paranoične reakcije bez obzira da li je reč o „đilasomaniji“, „dveromaniji“ ili vučićmaniji“. Nastaviće se dalje, bolje i masovnije!

  12. E pa Dragi Beogradjani
    Svako ima najmanje po dva Automobila i više
    Mrzi vas da odete peške Petsto metara do Trafike po Cigare nego op cup Autom pa onda Parkirate nasred ulice
    Bunite se za Metro na velika Usta
    Makiško Polje
    I tako Dalje i tako Dalje

  13. Појасните ми, да ли је у питању иницијатива под називом Не да имо Београд, или пак, под називом Не гњавим Београд. Досадили сте свима, почните нешто да радите а не само да сањате рушење система
    Заборавили сте колико је оних који не мисле као ви, а своје мишљење исказују на изборима.
    И, на крају, нисам везан ни за једну странку!!!

  14. Прво сви који знате о загађењу било коме да припадате,простом логиком израчунајте,број аутомобила па пута количина издувних гасова у 24ч…

  15. Нешто је у овом тексту нетачно. Наведено је да је Дамњановић наводно командир једини специјалних возила жандармерије а на слици је човек који има чин подофицира. Нешто је лажно!

  16. Занимљиво, командир јединице у жандармерији нема право на лични став али председник САНУ има! При томе, први се огласио као приватни лице а други је иступио са позиције функције коју обавља и накнадно рекао да је то његов лични став – мишљење о питању КиМ! Ако се неко сматра увређеним нека тужи жандарма, шта је проблем. Зашто га мишљење и нечему чини неприкладним да обавља „тако важну улогу у друштву“ попут командира јединице возила?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.